Wat trek je aan op je eerste date

Wat trek je aan op je eerste date? Het lijkt een overbodige vraag, maar voor iemand die al jaren niet meer op date is geweest, kan het een groot probleem zijn dat voor onnodige onrust zorgt. Of het nu komt omdat je al die tijd een partner had of omdat je geen behoefte had aan afspraakjes, feit blijft dat het nu opeens kan zorgen voor nervositeit en onzekerheid. En dat is nergens voor nodig.

De eerste date plannen

Bij de keuze van je outfit is het belangrijk dat je eerst weet waar je af gaat spreken. Is het een warme dag? Ga je naar buiten of spreek je ergens binnen af? Misschien gaan jullie wel een lange wandeling maken. Probeer dus om er voor te zorgen dat je niet voor een verrassing komt te staan. Bespreek met je online contact waar je de eerste date naar toe gaat. Dat sluit al een hoop kleding uit en maakt de keuze gemakkelijker.

Verwen jezelf een beetje

In een nieuwe outfit zul jij je veel beter voelen. Verwen jezelf dus een beetje en ga lekker shoppen. Neem een vriend of vriendin mee om te beoordelen of de kleding ook geschikt is voor een eerste afspraakje. Bedenk je daarnaast hoe je over wilt komen. Degelijk, sexy, spannend. Het is allemaal makkelijk uit te dragen met de juiste outfit. Probeer bij jezelf te blijven door wel iets uit te zoeken dat je normaal ook zou dragen. Voor het geval het afspraakje geen succes is, maar ook zodat jij je zeker op je gemak voelt in wat je draagt.

Het gemak dient de mens

Zorg er hoe dan ook voor dat jij je lekker voelt in je kleding. Zit iets een beetje te strak of te los, twijfel je op voorhand al of ben je in welk opzicht dan ook onzeker over je kleding, kies dan voor iets anders. Het is niet de bedoeling dat je hier op je afspraakje mee bezig bent. Hoe beter jij in je vel en in je kleding zit, hoe beter de afspraak ook zal verlopen.

Peil wat de ander aantrekkelijk vindt

Natuurlijk zou het zo moeten zijn dat je afspraakje jou accepteert zoals je bent, maar veel mensen hebben verschillende stijlen en het is ook wel zo fijn als je weet dat de ander het aantrekkelijk vindt wat jij aan hebt. Probeer dus tijdens je online gesprekken al te ontdekken wat de ander aantrekkelijk vindt, of misschien nog belangrijker: waar de ander op afknapt. Als je afspraakje ergens op afknapt en jij komt daar tijdens de eerste date achter, voel jij je veel minder op je gemak.

Probeer je outfit uit voor je afspraakje

Het is fijn om iets nieuws aan te hebben op je eerste afspraakje, maar toch is het een goed idee om je kleding al een keer eerder aan te trekken. Spreek bijvoorbeeld met een vriend of vriendin af en trek je (nieuwe) outfit al aan. Je kunt op die manier uit proberen of het wel lekker zit en ook blijft zitten en je vriend of vriendin kan eerlijk commentaar geven over hoe jij uit ziet.

Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat jij jezelf blijft. Je afspraakje vindt jou leuk om hoe je online over komt en daar heeft kleding vrij weinig mee te maken. Probeer dus niet te nerveus te zijn over hoe je er uit ziet, maar te genieten van je eerste afspraakje