De eerste afspraak

De eerste afspraak zit er aan te komen. Je bent al jaren single of weer net vrijgezel na een lange relatie en besluit online je geluk te beproeven. Veel makkelijker om nieuwe contacten te leggen.

Je hoeft er de deur niet voor uit en je kunt met meerdere mensen tegelijk contacten onderhouden. Daarnaast is je zoekgebied veel groter omdat je toegang hebt tot meer mensen dan die uit de lokale kroeg of van de lokale vereniging. Na een tijdje ben je iemand tegen gekomen waar het ook echt mee klikt en na wat over en weer geklets is het tijd voor de eerste afspraak. Nu wordt het opeens heel erg echt en heel erg spannend. Waar moet je over nadenken?

De eerste afspraak voor 50-plussers

Waar je vroeger misschien indruk wilde maken door een avontuurlijk en spannend afspraakje te plannen is het afspraakje zelf nu al spannend genoeg. Je maakt je opeens druk om van alles waarvan jij dacht dat jij je er niet eens meer druk om maakte. Val je wel in de smaak? Ja, natuurlijk, anders zou die ander geen afspraakje met je willen maken. Is het in het echt anders dan online? Ja, natuurlijk, maar er is hoe dan ook een klik en met de juiste benadering kan die alleen maar versterkt worden. En in het geval dat niet zo is, kun je er beter op voorbereid zijn.

Het heeft weinig zin om je om zulke zaken druk te maken. Wanneer je het niet uit je hoofd krijgt, is het misschien een idee om het gewoon bespreekbaar te maken op voorhand. Hoe gaan we er mee om als er geen klik blijkt te zijn als we elkaar zien op de eerste afspraak? Daarnaast is het slim om op een publieke plaats af te spreken, met eigen vervoer te gaan en misschien zelfs om iemand mee te nemen die nadat blijkt dat alles op orde is discreet vertrekt.

Waar de eerste afspraak voor 50-plussers

Alhoewel er een hoop vitale 50-plussers en senioren zijn is het toch een goed idee om het eerste afspraakje niet al te spannend te maken. Spreek af in een leuke bistro, een mooi park of een andere gelegenheid waar je op je gemak kunt kletsen, maar waar ook nog andere mensen aanwezig zijn. Probeer een hoop lawaai en te veel drukte te vermijden.

Neem ook de tijd om je voor te bereiden. Leuke, maar makkelijk zittende kleding. Uitgebreid jezelf verzorgen. Eventueel nadenken over gespreksonderwerpen. Het kan allemaal bijdragen aan een rustiger gevoel. Hoe meer jij op je gemak bent, hoe meer de ander dat ook zal zijn. Gelukkig heb je elkaar waarschijnlijk al een tijdje online gesproken, dus is de kans groot dat het meer aanvoelt alsof je met een vriend van lang geleden afspreekt, dan met een nieuwe liefde. Je weet in ieder geval al dat er een klik is.

Maak je dus niet te druk en daar waar jij je wel druk om maakt, probeer daar mee om te gaan. Door op voorhand zaken te bespreken met de ander en door tijd voor jezelf te nemen in de voorbereidingen. Je zult merken dat je hier door veel meer ontspannen bent. Een succesvolle eerste afspraak kan dan bijna niet meer uitblijven!