Zó start je een gesprek

Online dating is heel erg leuk, maar als je als 50-plusser nieuw bent in dit wereldje dan kan het ook heel erg onwennig zijn. Hoe begin je bijvoorbeeld een gesprek online?

Het eerste contact bij 50-plus dating

Meestal begint online contact niet meteen met een gesprekje. Iemand kijkt op je profiel en jij ziet dat, of andersom. Vaak sturen mensen dan een flirt of een knipoogje om de interesse te peilen. Indien er een reactie komt kan er een gesprek opgezet worden.

Vaak is het sturen van flirts of knipoogjes gratis. Maak hier dan ook gebruik van. Het is een hele goede manier om iemands interesse te checken, en met een beetje geluk stuurt die ander meteen een berichtje terug zodat jij het gesprek niet hoeft te beginnen.

Wanneer jij het online gesprek begint

Het eerste berichtje is belangrijk. Het bepaalt of je contact krijgt met je mogelijke nieuwe partner. Je wilt dan een goede indruk achterlaten. Veel senioren hebben de neiging om een brief op te stellen zoals ze dat geleerd hebben, maar online kan dat averechts werken. Als mensen online lezen, dan snacken ze. Dat is het vluchtig doornemen van de informatie ter beschikking. Dat betekent niet dat het bot of onbeleefd moet zijn.

Net zoals bij een normale brief begin je met een aanhef. Dit hoeft niet officieel te zijn. Je kunt vragen hoe het gaat, maar dit is niet nodig. Het is leuk als jij jezelf kort voorstelt. Informatie die al in je profiel staat kun je achterwege laten. Je kunt ook beginnen met een leuke openingszin zoals je dat in het echt ook zou doen, maar als je er niet goed in bent, is het een minder goed idee.

Daarna is het een goed idee om iets te doen met de informatie uit het profiel van de ander. Stel een vraag of geef een compliment. Wanneer iemand geen informatie op het profiel heeft staan, dan kun je bijvoorbeeld vragen wat iemand precies zoekt. Gebruik een korte groet als afsluiter.

Wanneer jij het eerste berichtje ontvangt

Altijd leuk wanneer iemand interesse in jou toont, en als jij diegene ook ziet zitten, dan is het helemaal leuk. Nu is het natuurlijk zaak om op de juiste manier te reageren. Lees alles goed door en geef antwoord op alle vragen. Je kunt dan dezelfde vraag als wedervraag stellen, maar het is natuurlijk veel leuker als je inspeelt op wat de ander zegt en een echt gesprek probeert te voeren.

Als je met meerdere ouderen contact hebt, een van de voordelen van online dating, dan is het soms slim om notities te maken zodat je niet vergeet wie wat zegt. Sommige mensen gebruiken standaard berichtjes die ze plakken, kopiëren en aanpassen, maar je zult niet de eerste zijn die daarmee door de mand valt.

Het beste gesprek voer je door gewoon jezelf te blijven. Je typt het, dus je kunt het gemakkelijk herlezen en aanpassen, doe dat dan ook. Hou het daarnaast positief. Daten doe je voor je plezier en alhoewel het logisch is dat je uiteindelijk alles met elkaar wilt delen, zijn problemen in het begin niet wat iemand zoekt.

_Laat je niet afschrikken door die eerste drempel, want ook jij kunt jouw nieuwe liefde op 50liefde.nl vinden

_