Donny en Miriam opnieuw verliefd

Donny is 57 jaar oud en sinds een half jaar lid van 50liefde.nl. Hij is tien jaar geleden gescheiden van zijn vrouw en heeft tussendoor een vriendin gehad die hij bij een vereniging leerde kennen. Drie jaar geleden liep dat ook ten einde en na een hoop hartzeer was hij weer toe aan een nieuwe liefde. Nu heeft hij Miriam leren kennen.

Miriam is 54 jaar oud en al wat langer lid van 50liefde.nl. Zij is nooit getrouwd geweest. Ze heeft wel enkele langdurige relaties gehad. En toen kwam ze Donny tegen en nu is ze opnieuw smoorverliefd. Samen vertellen ze hun succesverhaal.

Hoe is het om elkaar via online dating te leren kennen?

Miriam: "Ja heel erg spannend. Ik zag zijn foto langs komen en moest gewoon even klikken. Ik doe dat niet zo snel omdat de ander dan kan zien dat je gekeken hebt. Dat vind ik dan ongemakkelijk. Maar zijn foto maakte me nieuwsgierig en zijn profiel maakte me alleen nog maar benieuwder naar hem. Maar ik durfde toch geen berichtje te sturen. Een paar uur later zag ik dat hij ook naar mijn profiel keek."

Donny: "Dat was wel grappig inderdaad. Ik was meteen overrompeld en ook wel een beetje onder de indruk. Zo'n mooie vrouw interesse in mij."

Miriam: "Kijk dat vind ik nu zo leuk aan hem. Hij vindt altijd een manier om een complimentje aan een onderwerp te koppelen."

Donny: "Dat is ook niet moeilijk met zo'n mooie vrouw. In ieder geval kon ik niet anders dan een berichtje sturen. Ze had ook al naar mijn foto gekeken. Dus een bepaalde interesse zou er toch wel zijn."

Miriam: "Hij was net zo charmant als dat hij nu is."

De eerste berichtjes via online dating

Donny: "Ik stuurde haar een bericht. Zij antwoordde. Zo kom je wat aan de praat en ik was steeds meer onder de indruk van haar. Dat vind ik wel een voordeel van een website als 50liefde. Je kunt elkaar eerst een beetje leren kennen. En dan pas vraag je haar uit voor een afspraakje. Wat dat betreft ben ik toch nog best wel ouderwets en vind ik het leuk om een vrouw het hof te maken."

Miriam: "Dat deed hij dan ook. Als ik wakker werd dan had ik al een berichtje van hem en als ik ging slapen wenste ik hem als laatste goedenacht. Dat was best een romantische tijd. Ja, nu ook nog hoor. Maar het had wel iets speciaals. Ik begon hem natuurlijk steeds leuker te vinden en ik kon eerlijk gezegd niet wachten tot hij mij zou vragen."

Het eerste afspraakje en vervolg na het online contact

Miriam: "Uiteindelijk stuurde hij een foto van een bosje rozen en een doos chocolade met een handgeschreven briefje of hij mee uit eten mocht nemen. Nou dan steek je er wel moeite in. Natuurlijk kon ik niet anders dan heel enthousiast zijn en ja zeggen."

Donny: "Het duurde toen nog wel even voor we eindelijk allebei tijd hadden, maar het kwam er wel van. Dat was misschien nog wel het spannendste, maar daar doe je het uiteindelijk ook een beetje voor. Ik vond het een heel leuk afspraakje en ik hoopte dan ook dat ik haar vaker mocht zien."

Miriam: "En ik vond dat natuurlijk helemaal niet erg. Het was inderdaad heel even erg spannend, maar ik voelde me toch al snel op mijn gemak. Ik denk ook omdat we elkaar nu toch al een tijdje spraken. Het was net of ik afgesproken had met een oude bekende. Ja en nu zijn we hier. Ik ben echt verliefd. En hij ook. Toch?"

Donny: "Ja, ik zeker ook. Het is soms net alsof ik weer zestien ben en dat vind ik een heerlijk gevoel. Ik wil met Miriam verder en ik had niet gedacht nog iemand te vinden waar ik zo serieus mee zou zijn. Ik kan het dan ook aan iedereen aanraden! Gewoon aanmelden en praatjes maken en dan kom je vast ook een leuke vrouw tegen waar jij je verdere toekomst mee kunt invullen!"