Bestaat de perfecte 50-plussers openingszin

Openingszinnen. Vreselijk! En dan nog niet eens de zin zelf. Wat je zegt. Maar vooral ook alles erom heen. Hoe je op voorhand al nadenkt wat je dan gaat zeggen. Hoe je de zin een paar keer in je hoofd herhaalt en na drie keer begint te twijfelen over hoe afgezaagd het klinkt. Dat je benen een beetje slapjes aanvoelen als je aanstalten maakt om contact te leggen en je mond en lippen opeens kurkdroog zijn als je de getergde woorden eruit wilt persen. En dan zijn we er nog niet. Nee. Dan moet de reactie nog komen. Hoe ga je hier nu allemaal mee om?

De gevreesde openingszin vermijden

Je kunt natuurlijk een profiel aanmaken op een 50-plus datingsite, daar echt je best op doen en dan op je lauweren gaan zitten rusten tot je reacties krijgt. Op die manier vermijd je dat je er überhaupt over na moet denken. Als iemand contact met jou opneemt kun jij diegene z'n openingszin beoordelen en besluiten of je verder wilt of niet in plaats van andersom.

Maar dat is wel heel sneu niet? Dat je nu ouder bent, wilt toch niet zeggen dat je zelf geen nieuwe contacten meer kunt leggen. Je bent het misschien een beetje verleert, of misschien heb je er zelfs nooit eerder over nagedacht, maar dat wil niet zeggen dat je dat ook niet gaat doen. Aan de slag dus!

Een goede openingszin verzinnen of niet?

Niet iedereen is even creatief met woorden. En ook niet iedereen is grappig. Als je ergens niet goed in bent, dan kun je het soms beter laten. In het geval van de openingszinnen is dat zeker zo. Het voordeel van online dating is dat je de zin typt. Je kunt er dus even over nadenken en je hebt geen last dat de ander het merkt als je fysieke verschijnselen van nervositeit vertoont. Je kunt het dus gewoon proberen. En als je het hebt neergeschreven en het bevalt niet, dan wis je het gewoon weer.

Probeer geen standaard openingszin te gebruiken, maar deze persoonlijk te maken. Het kan op jezelf van toepassing zijn, maar nog beter op de ander. Lees het profiel goed door en kijk of je daar iets leuks mee kunt doen. Probeer altijd positief en complimenteus te zijn. Grappig kan, maar is helemaal niet nodig. Lukt het echt niet? Probeer het dan eens met een simpel 'Goedendag, hoe is het met jou?'. Simpel en effectief. Het is vriendelijk en toont interesse.

50-plussers vinden een openingszin onnodig

Zeker senioren zitten helemaal niet te wachten op gevatte en goed doordachte openingszinnen. Zij waarderen een open en eerlijk contact meer dan op voorhand ingestudeerde zinnetjes. Die geschreven ook nog anders over komen dan dat je er een gezichtsuitdrukking bij ziet. Je kunt je best doen om iets leuks, origineels en grappigs te verzinnen, maar als dat van nature niet in je zit, dan is dat helemaal niet leuk om te doen.

Maak jezelf dus niet te druk. Probeer wel iets te bedenken, want voor hetzelfde geld bedenk je opeens een briljante openingszin, maar als het niet lukt, gewoon allemaal wissen. "Hoe is het met jou?", "Lukt het met de zoektocht" of "Wat heb jij een leuk profiel, heb je zin om kennis te maken" voldoen net zo goed. Hou het simpel, geïnteresseerd en vriendelijk. Dan heb je geen perfecte openingszin nodig om toch je nieuwe liefde met online dating te vinden!