Een gesprek starten op een online datingsite.

Heb je een profiel aangemaakt en ben je op zoek naar een leuke vrijgezel voor een vriendschap of relatie? Dan wordt het tijd om andere leuke alleenstaanden op te zoeken en op die manier van start te gaan.

Vind je het lastig om een gesprek te beginnen, bijvoorbeeld omdat je daar weinig ervaring mee hebt? Geen probleem! Wij zetten een aantal goede openingszinnen voor je op een rij, net als een aantal zinnen waar je echt niet mee aan hoeft te komen. Houd er rekening mee dat het altijd slim is om op het profiel van de ander in te spelen.

Goede openingszinnen

Uit onderzoek blijkt dat je bijvoorbeeld goed kunt zeggen ‘Sorry, ik had jeuk aan jouw knie’, al is dat online natuurlijk niet erg goed toepasbaar. Wat je wel kunt zeggen is ‘Heb je een plattegrond voor mij? Ik verdwaal steeds in jouw ogen!’. Houd er rekening mee dat niet alle vrouwen dit even leuk zullen vinden en dat mannen de zinnen zelf ook graag gebruiken. Wil je op een meer originele manier uit de hoek komen? Probeer het dan eens met ‘Ik weet dat ik eigenlijk een smoes zou moeten bedenken, maar ik wil gewoon graag met je kennismaken’.

Slechte openingszinnen

Aan de andere kant zijn er ook een aantal slechte openingszinnen op te noemen, waar je absoluut niet mee aan moet komen. Kom bijvoorbeeld niet aan met ‘Waar hou jij van? Ik hou van jou’, of met ‘Zullen we vanavond Terminator kijken’? Dit zijn heel specifieke of juist overweldigende openingszinnen, waarmee het leuke en onschuldige er direct vanaf is. Probeer een beetje met die ander te spelen, door hem of haar te prikkelen om antwoord te geven en daarmee een gesprek op te starten. Maar houdt het vooral luchtig en toegankelijk.

Speel in op het profiel van de ander

Wil je liever geen gebruik maken van een standaard openingszin, maar wel op een leuke manier voor de dag komen? Speel in op het profiel van de ander, bijvoorbeeld met een compliment over de profielfoto, of wellicht of een stukje informatie dat de ander deelt. Je toont op die manier interesse en humor, twee elementen die anderen singles over het algemeen erg in je zullen waarderen. Het voordeel van online dating is dat je gemakkelijk meerdere gesprekken aan kunt knopen. Tijdens het online daten kun je veel andere singles leren kennen, waardoor het geen enkele probleem is om eventueel een keer een blauwtje te lopen.