Een aantrekkelijk datingprofiel

Online op zoek naar een nieuwe liefde klinkt zo makkelijk, maar je weet amper waar je moet beginnen en het idee van een profiel aanmaken, doet je buik al draaien. Dit is echter heel normaal en niets om je druk om te maken. Je bent hier niet alleen in.

Je profiel is de eerste indruk die je bij jouw nieuwe liefde achter laat. Logisch dat je daar een beetje nerveus van wordt. Het is ook nog eens een hele uitgebreide eerste indruk, dus je wilt er wel ook je best op doen. Hier staan wat tips op een rijtje voor je.

De profielfoto op een 50-plus datingsite

Hier wil je even goed over nadenken. Wil je namelijk herkenbaar op een senioren dating website staan? Maar het is logisch dat de andere leden iets van je willen zien voor ze reageren op je profiel. Welke keuzes kun je maken?

Herkenbare profielfoto: In je zoektocht naar een nieuwe partner zal een herkenbare profielfoto het effectiefste werken. Blader maar eens door de profielen op en let er op wanneer jij een profiel verder wilt bekijken. Negen van de tien keer zal dat zijn omdat de profielfoto je aanspreekt. Kies een foto waar je vanaf je middel opstaat en het liefste met een brede glimlach.

Gedeeltelijke profielfoto: Het kan ook zo zijn dat je niet herkenbaar op een ouderendatingsite wilt staan, en er dus voor kiest om je foto's onherkenbaar te maken. Dat kan door middel van het plaatsen van de welbekende zwarte balk of door bijvoorbeeld de foto te vervagen. Op die manier krijgen andere leden toch een indruk van wie jij bent, zonder dat ze je de volgende dag bij de bakker herkennen.

Anonieme profielfoto: Veel mensen voelen zich er niet gemakkelijk bij dat ze herkend kunnen worden en kiezen er voor om hun identiteit geheim te houden en eventueel op een later tijdstip in een privé gesprek meer bloot te geven. Profielen zonder foto's hebben minder succes, maar als je toch een afbeelding plaatst, ook al ben jij dat niet zelf, maar is het bijvoorbeeld iets wat binnen jouw interesses valt of wat iets over jou zegt als persoon, dan voorkom je dat je profiel volledig overgeslagen wordt.

Je profiel invullen op een senioren datingsite

Een profiel heeft meestal verschillende standaard vragen die je kunt invullen. Doe dat zo volledig mogelijk. De kans dat iemand reageert die ook werkelijk bij je past is vele maken groter met deze informatie en je geeft er geen persoonlijke gegevens mee prijs.

Dan is er nog het stukje profieltekst dat je zelf in kunt vullen. Zet hier niet meteen je hele levensverhaal neer, maar geef een korte en krachtige indruk van wie jij bent en wat je zoekt. Teveel tekst wordt niet gelezen, maar als je niks neerzet krijg je ook minder reacties van mensen.

Het is ook nog mogelijk om andere foto's te plaatsen buiten je profielfoto. Kijk dat je verschillende soorten foto's plaatst die iets van jou en je karakter laten zien. Hou het altijd positief en stijlvol. Je kunt deze foto's ook weglaten, maar hoe vollediger jouw profiel is, des te meer kans heb je jouw nieuwe liefde tegen het virtuele lijf te lopen.

Kijk ook naar andere profielen en pas jouw profiel aan als bepaalde dingen je aanspreken. Je kunt je eigen profiel altijd verbeteren.

Meld je aan op 50Liefde.nl en maak jouw profiel ook aantrekkelijk zodat je snel jouw nieuwe liefde vindt!