Basistips voor succesvol online flirten

Wanneer je als vijftig plusser weer nieuw bent in de dating wereld kan het online daten soms wat overweldigend zijn. Waar je gewend bent om in het dagelijkse leven je charme in de strijd te gooien, ondersteund door lichaamstaal, oogcontact en gezichtsuitdrukkingen ben je nu voornamelijk op woorden aangewezen. Met deze basistips kun je dat toch tot een succes maken.

**Basistip online flirten 1: **

Vaak wordt humor gebruikt om te flirten. Het nadeel van alleen tekst is dat dit anders over kan komen dan het bedoeld wordt. Lees dus goed na wat je precies schrijft. Dat geldt eigenlijk voor alles wat je online verstuurt. Wanneer je bijvoorbeeld een grapje maakt, kun je dit benadrukken door er een smiley bij te zetten :D of door er bijvoorbeeld ˜grapje bij te zetten. Een "˜haha"™ kan ook al veel schelen. Schroom niet om een bepaalde emotie te benadrukken, op die manier ben je duidelijk en is de kans op een misverstand klein en kan het flirten spannende vormen aan nemen.

**Basistip online flirten 2: **

Weet wanneer je moet stoppen. Dat klinkt raar, maar in het echt heb je sneller door wanneer het gesprek een gewoon verloop hoort te krijgen omdat de ander de lol er niet meer van inziet. Via tekst is dat moeilijker te zien omdat de ander hoogst waarschijnlijk enigszins beleefd antwoord. Ben dus ook niet bang om de richting van het gesprek te veranderen naar een ander onderwerp en de flirt daarmee te stoppen, en elkaar beter te leren kennen.

Basistip online flirten 3:

Probeer te typen zoals je praat. Dit is vaak lastig omdat je sneller denkt dan je typt, althans dat geldt voor veel mensen. Wanneer je gewoon schrijft wat je denkt verloopt het ook meer als een gesprek dan als een opgestelde brief waarin je braaf de regels van het schriftelijk communiceren volgt. Dat is leuk en werkt met papier en post waar je lang op moet wachten. Dan is het zelfs romantisch en altijd een leuk idee om als extraatje na een succesvolle eerste date te doen, maar met online gesprekken werkt dat toch anders omdat je elkaar meteen kunt antwoorden.

Basistip online flirten 4:

Hoewel het heel erg leuk is om iemand online te leren kennen en wanneer je onder de indruk van iemand bent, je diegene nu eenmaal vaak wilt spreken, maar probeer het niet te overdrijven. Probeer naast het flirten ook een normaal gesprek te tonen waarin je duidelijk laat merken dat je ook interesse hebt in meer van de persoon achter het profiel. Er is niets zo vleiend als oprechte interesse en nieuwsgierigheid.

Basistip online flirten 5:

Doe je niet anders voor dan dat je bent. Je kunt de meest gevatte opmerkingen en grapjes neerpennen, maar als je die knipt en plakt van internet dan zal de date waarschijnlijk op een misser uitlopen. Het is een cliché, maar wel eentje die in deze virtuele dating tijd niet onderschat of vergeten mag worden. In de veiligheid van hun eigen wereld en van achten een beeldscherm is het heel makkelijk om jezelf net iets beter voor te doen dan je bent. Er is echter ook niks mis met het gebruiken van voorbeelden en tips en die aanpassen zodat ze wel echt bij jou passen. Op die manier verbeter jij jezelf en je flirten alleen maar.

50Liefde.nl is een betrouwbare 50-plus dating site die er alles aan doet om de online dating en flirt ervaring voor ouderen zo prettig en duidelijk mogelijk te maken. Meld je nu nog aan en ontmoet jouw nieuwe liefde of een spannend contact nu nog online!