Kies de juiste profielfoto

Het is allemaal erg spannend als je besluit om je aan te melden op een 50-plus dating site. Zeker voor senioren die niet veel online dating ervaring hebben. Je meldt je aan op een datingsite voor ouderen en dan moet je opeens een profiel aanmaken. Het kan dan vooral lastig zijn om een profielfoto te kiezen. Waar moet je dan over nadenken?

Waarom is je profielfoto belangrijk?

De eerste indruk die je online afgeeft is door middel van je profiel. Als eerste zien mensen je profielfoto en daarna lezen ze je tekst. Het is dus belangrijk dat je de juiste profielfoto kiest. Die bepaalt of iemand verder klikt naar je profiel.

Niet iedereen wil herkenbaar online staan. Zeker niet op een dating site en voor senioren is het misschien nog minder prettig omdat ze uit een tijd komen waarin er een taboe rust op bijvoorbeeld dating via advertenties.

Een herkenbare profielfoto

Wanneer het jou niet uitmaakt om herkenbaar online te staan, dan kun je iedere foto van jezelf gebruiken. Het is dan nog verstandig om over enkele zaken na te denken.

Kies een foto waar je duidelijk op staat. Een foto genomen van een afstand toont meestal wel het totaal plaatje, maar laat niet zien wie jij nou bent. Kies dus voor een foto waar jij vanaf je middel op staat.

Een glimlach zegt meer dan duizend woorden. Een stralende glimlach is aantrekkelijk en positief. Jouw toekomstige nieuwe liefde ziet natuurlijk niks liever.

Humor is leuk, maar je bent geen clown. Grappige foto's zijn leuk en kunnen andere leden zeker aanzetten tot het klikken op jouw profiel. Let er alleen wel op dat je niet over komt als een clown.

Een onherkenbare profielfoto

Het is logisch dat je niet herkenbaar op een online dating site wilt staan. Dat is ook niet per se nodig om toch een goede indruk te geven van wie dat jij bent.

Je kunt je profielfoto onherkenbaar maken door de foto te veranderen met een fotobewerkingsprogramma. Door middel van het plaatsen van een balkje of het gebruik van filters laat je toch iets van jezelf zien, zonder dat je meteen herkend wordt door vrienden, familie of collega's.

Een andere goede oplossing is het plaatsen van een gedeelte van een foto. Bijvoorbeeld een glimlach of je ogen. Je bent dan niet herkenbaar, maar je kunt toch een aantrekkelijke kant van jezelf laten zien.

Geen profielfoto, wel een afbeelding

Uit onderzoek is gebleken dat mensen vele malen sneller op een profiel met een afbeelding klikken dan op een leeg plaatje. Kies dus hoe dan ook voor een afbeelding. Zorg er wel voor dat deze afbeelding iets voorstelt waar jij jezelf mee associeert, want jouw toekomstige nieuwe liefde zal dat ook zeker doen.

Meld je nu aan bij 50Liefde.nl en probeer ook uit of deze tips jouw helpen bij het vinden van een leuke, nieuwe partner!