Een geheim of discreet profiel?

Wanneer je begint met online dating komt er meer bij kijken dan alleen het online gebeuren. Hoe ga je er mee om in het dagelijkse leven. Je offline leven. Houd jij je profiel geheim of deel jij je profiel juist met anderen zodat je ervaringen uit kunt wisselen?

Waarom je profiel geheim houden?

Zeker onder 50-plussers bestaat er nog een (onterecht) taboe op daten via een medium. Vroeger waren het de contact advertenties en tegenwoordig is het online daten onderwerp van gesprek. Opvallend is dat vooral senioren steeds vaker hun nieuwe liefde online lijken te vinden. Hoog tijd om dat taboe te verbannen.

Ondertussen is het echter wel zo dat jij misschien nog in kringen verkeert waar men een bepaalde mening over online daten heeft. Het kan ook zo zijn dat je een bepaalde functie hebt waardoor je beter niet herkent kunt worden. Mocht het zo zijn dat jij een vreemdganger bent, dan kun je beter helemaal niet herkenbaar online staan. Denk er dus goed over na of jij herkenbaar online wilt staan of dat je pas in prive gesprekken meer over jezelf kwijt wilt.

Waarom je profiel niet geheim houden?

Om de simpele reden dat je het er dan over kan hebben. Misschien niet per se over je profiel, maar bijvoorbeeld ook over de contacten die je hebt. Het is goed als je daar over kunt reflecteren met een vriend of vriendin. Zij kunnen je vertellen hoe jouw profiel overkomt en als je bijvoorbeeld twijfelt over een contact dan kun je het daar met hem of haar over hebben. En natuurlijk is het een zalig gevoel om te delen als je verliefd bent.

Hoe creëer je een goed, maar geheim profiel?

Om een beetje succesvol te zijn in het online vinden van je nieuwe liefde is een goed profiel zeker van belang. Dit is de eerste indruk die jij van jezelf afgeeft en het is dus belangrijk dat dit een positieve en accurate indruk is. Als jij je profiel geheim wilt houden dan is het verstandig om foto's te gebruiken die je onherkenbaar hebt gemaakt. Weet je niet hoe dit moet, dan kun je misschien iemand vragen om je te helpen. Diegene weet dan wel dat jij een online dating profiel hebt.

Wat je ook kunt doen is een gedeelte van een foto laten zien. Bijvoorbeeld alleen je ogen of een brede glimlach. Mocht het zo zijn dat jij je ook daar niet prettig bij voelt, dan is het in ieder geval handig als je een afbeelding plaatst. Dat hoeft dan niet van jou te zijn, maar kan ook een afbeelding zijn van iets waar jij jezelf mee associeert. Uit onderzoek is gebleken dat mensen vaker op een afbeelding klikken dan op een profiel waar helemaal geen afbeelding te zien is, ook al staat de persoon achter het profiel niet eens op de afbeelding.

Probeer verder wel wat informatie in te vullen en pas prijs te geven wie jij bent in een privé gesprek. Als je uitlegt waarom jij je profiel geheim wilt houden, dan zal een serieus iemand hier begrip voor hebben.

Het is niet moeilijk om jezelf anoniem te presenteren op internet, zolang je wel ook maar snapt dat de ander op een bepaald punt zal willen weten wie jij bent.