Datingblunders: Echte verhalen van senioren

Simone is 53 jaar jong en sinds vier jaar gescheiden. Ze vergeet haar eerste afspraakje via een datingsite voor senioren nooit meer. "Het was een hele leuke en aangename date. In een bistro. We konden buiten zitten en gezellig kletsen met een hapje en een drankje. Hij was erg grappig, maar ook slim, dus ik zag een vervolgafspraakje wel zitten. Ik liet dus ook subtiel merken dat ik hem leuk vond. Dat ging ook wel makkelijker door het drankje dat we genuttigd hadden."

De datingblunder van Simone

"Het werd later en we moesten beiden weg. Toen werd ik wel opeens heel nerveus. Dat kletsen was leuk en aardig, maar ik bedacht me opeens dat er dan een afscheidskus zou komen. Dat is misschien wel dertig jaar geleden. Hij zou meelopen naar mijn auto en ik werd onderweg steeds stiller. Bij de auto aangekomen hielp hij me met alles te installeren. Nou toen kwam het hoor. Hij leunde voorover om mij te zoenen en uit paniek dook ik de auto in. Daardoor landde hij vol met zijn snoet tegen de auto."

Toch nog een tweede afspraakje na de blunder

"Ik wist niet meer wat ik moest doen en ben gewoon weggereden. Ik schaamde me dood. En het erge is dat ik die zoen juist graag wilde hebben. Toen ik eenmaal thuis was, heb ik er wel nog hartelijk om gelachen. En hem een berichtje gestuurd om mijn excuses aan te bieden. Ik heb hem toen maar meteen uitgenodigd voor een etentje bij mij thuis om het goed te maken en dat ging gelukkig een heel stuk beter."

Piet is 62 jaar en verloor drie jaar geleden zijn vrouw. Na twee jaar rouwen vond hij het tijd voor een volgende stap.

"Ik was twee jaar weduwnaar toen ik begon met online een nieuwe liefde zoeken. Ik had geen zin om mij opeens bij verenigingen aan te melden en had op deze manier toch leuke chat contacten. Na een tijdje kreeg ik wel een hele bijzondere band met een vrouw en we besloten dan ook dat het tijd was om elkaar te zien.

Op de een of andere manier wilde dat maar niet vlotten en na twee maanden hadden we nog geen date gehad. Ik begon het eerlijk gezegd een beetje moe te worden en gaf te kennen dat ik het contact wilde stoppen. Toen kon er, na schijnbaar veel moeite van haar kant, toch een afspraakje gemaakt worden."

De datingblunder van Piet

"Door het vreemde verloop van het contact toen het op een afspraakje aan kwam had ik natuurlijk wel zo mijn vermoedens dat er van alles mis kon gaan. Maar wat er uiteindelijk gebeurde had ik nooit durven dromen. Achteraf gezien begrijp ik het ook wel, maar ik heb wel even moeten slikken en ik ben er uiteindelijk ook niet mee verder gegaan.

Ik was als eerste aanwezig bij de bibliotheek en vandaar uit zouden we ergens wat gaan drinken. Er was een foto expositie en ik liep de foto's te bekijken toen er opeens iemand op mijn schouders tikte. Ik draaide me om en daar stond ze. Maar ik kon het even niet goed plaatsen. Lang haar, mooie make-up en vrouwelijke kleren, maar het was duidelijk een man."

Toch maar geen tweede afspraakje na de blunder

"Er kwam geen woord uit me. Ik wist gewoon niks te zeggen. Zij was een hij. Uiteindelijk stamelde hij een verontschuldiging en vroeg of ik toch niet even wat wilde drinken. Ik stemde daar in toe. De kop koffie die ik in gedachte had veranderde naar een jenevertje. We hebben even gesproken en ik heb duidelijk gemaakt dat ik mij toch wel in de aap gelogeerd voelde. Dat begreep hij en hij legde uit dat het nooit zijn bedoeling was geweest om het zover te laten komen, maar dat hij het meer deed om zijn vrouwelijke kant verder te ontdekken. Daar heb ik dan maar genoegen mee genomen."

Heb jij ook blunders die je met en je medelezers wilt delen? Dat kan ook anoniem. Mail dan naar .... met je verhaal.