Vind als 50-plusser de perfecte date online

Het kost best wel wat tijd en energie om online een date te vinden. Je wilt dan natuurlijk niet met iedereen afspreken. En je wilt ook dat de date succesvol verloopt. Het is echter al een hele tijd geleden dat je een afspraakje hebt gemaakt en je voelt je er een beetje ongemakkelijk bij. Je bent gelukkig niet de enige 50-plusser die hier moeite mee heeft. Dus hoe vind je nou online de perfecte date?

De eerste indruk die jij jouw perfecte date geeft

Het begint met jouw profiel. Dit is de eerste indruk die je achterlaat bij je toekomstige perfecte afspraakje. Zorg dat dat ook een goede indruk is en dat je duidelijk maakt wat je wel en niet zoekt. Dit vergroot de kans dat iemand reageert die hetzelfde zoekt als jij.

Gebruik leuke foto's van jezelf om een goede indruk te geven van wie jij bent. Wil je niet herkenbaar online staan? Dan bewerk je de foto's of je laat alleen een gedeelte van jezelf zien. Een paar stralende ogen spreken bijvoorbeeld boekdelen.

Gebruik je profieltekst om kort aan te geven wat je wel en niet wilt. Je kunt het ook gebruiken om wat persoonlijke dingen over jezelf te vertellen, maar vaak wordt het dan erg langdradig en je wilt ook nog wat overhouden om over te kletsen. Door duidelijk te zijn over wat je zoekt vergroot je de kans aanzienlijk dat je ook iemand vindt die hetzelfde zoekt.

Ben zelf ook kritisch naar de profielen die je bekijkt. Je kunt wel op iedereen reageren, en dat vergroot misschien de kans op een afspraakje, maar de vraag is groot of je dan ook iemand tegenkomt waar het echt mee klikt. Je bent wel op zoek naar je nieuwe liefde.

Chatten met je toekomstige perfecte date

Veel senioren vinden het chatten ongemakkelijk en onpersoonlijk overkomen. Dit komt vooral doordat ze het vaak niet gewend zijn. Niets is namelijk minder waar. Juist door met iemand te chatten kom je erachter wie diegene is. Denk je hetzelfde over het leven, of dagelijkse zaken in het algemeen? Hoe reageert iemand? Enthousiast? Positief? Negatief? Tijdens het chatten zit je in een vertrouwde omgeving en dus is de kans dat je meer jezelf bent veel groter. Dat geldt ook voor de ander.

Ben open naar de ander toe. Het is heel makkelijk om je voor te doen als iemand anders, maar uiteindelijk koop je daar weinig voor. Het is juist makkelijk om neer te schrijven hoe je iets voelt en ziet, want je kunt het simpelweg aanpassen voor je het verstuurt. Iemand die je accepteert zoals je bent, zal sneller voor een perfecte date zorgen.

Investeer in je toekomstige perfecte date door aandacht en tijd vrij te maken en door vragen te stellen. Je toont hiermee je interesse. Iedereen houdt van een beetje aandacht. Maar als belangrijkste misschien wel is dat je een band opbouwt. Dit zorgt er voor dat de drang om elkaar te zien groeit, maar nog belangrijker is dat jullie allebei meer op je gemak zijn als je elkaar voor de eerste keer ziet. Natuurlijk blijft er een beetje nervositeit aanwezig, maar meer zoals wanneer je een oude vriend weer ziet na een lange tijd.

Het lijkt een hele grote zee om in te vissen, maar als je een beetje je best doet dan is het helemaal niet moeilijk om je perfecte date en toekomstige liefde te vinden. Zeker op websites die zich richten op jouw doelgroep, de 50-plussers. Dertien procent van de senioren die gingen samenwonen tussen 2008 en 2013 vonden elkaar online. Wacht dus niet langer en vind jouw perfecte date online!