Hoe maak je een aantrekkelijk 50-plus profiel

Je hebt besloten dat je online wilt daten en het is tijd om een profiel aan te maken. Dit is de eerste indruk die je afgeeft aan je mogelijke toekomstige liefde. Dus hoe zorg je er nu voor dat je een profiel aanmaakt dat goed in elkaar steekt?

Je profielfoto op een datingsite

Dit is waarschijnlijk de reden dat mensen op je profiel terecht komen. Omdat jouw profielfoto hen aanspreekt. Plaats dus altijd een profielfoto. Ook als je anoniem wilt blijven. Je kunt dan bijvoorbeeld een stukje van jezelf laten zien. Zoals je ogen bijvoorbeeld.

Vind je het niet erg om herkenbaar op internet te staan, kies dan voor een positieve foto. Een grote glimlach doet het altijd goed, maar een grappige situatie kan ook. Let er wel op dat je niet meteen overkomt als een clown. Je wilt wel serieus genomen worden. Een foto waar je vanaf je middel opstaat werkt ook goed. Iemand kan dan bijvoorbeeld je kledingstijl zien.

De tekst en informatie op jouw profiel

Het is zaak hier een goede balans in te vinden. Je wilt wat vertellen over jezelf, maar niemand heeft zin om op een profiel meteen een hele lap tekst te lezen. Dit wordt al enigszins opgevangen door de informatie die je al standaard op je profiel kunt zetten. Denk dan aan je woonplaats en je leeftijd.

Wat zet je er dan wel in? Om te beginnen is het goed er iets persoonlijks in te zetten. Over je karakter bijvoorbeeld of als je een specifieke hobby of passie hebt. Hou het evengoed kort en krachtig. In een gesprek kun je altijd nog uitgebreid verder vertellen.

Daarnaast is het een goed om uit te leggen wat je zoekt en wat je te bieden hebt. Wil je bijvoorbeeld wel een nieuwe liefde, maar niet samenwonen dan is het goed om dit op voorhand te melden. Bij 50-plussers komen ook vaker beperkingen voor die van invloed kunnen zijn. Misschien kun je geen auto meer rijden en dus moeilijk verplaatsen.

Waar kun je nog meer over nadenken bij het aanmaken van een profiel

Hou het altijd positief. Iedereen is op zoek naar een nieuwe liefde en dat is ook omdat ze weten dat ze zich daar beter door gaan voelen. Er zijn dan weinig mensen die kiezen voor drama of negativiteit. Iedereen heeft een rugzakje dus dat wil niet zeggen dat dit nooit ter sprake mag komen. Je kunt elkaar er wellicht zelfs online al in steunen.

Naast je profielfoto kun je nog meer foto's plaatsen. Dit is altijd goed zodat andere mensen een betere indruk van je krijgen. Ook dit valt onder de online eerste indruk. Je hebt immers nog geen woord gewisseld met elkaar. Sterker nog je weet niet eens dat die ander kijkt.

Zet in ieder geval nooit persoonlijke informatie op je profiel. Je achternaam, Facebook, telefoonnummer, e-mail en adres kun je beter delen als je iemand ook ontmoet. Je weet nooit wat iemand met die informatie kan doen. Ook als je op vakantie gaat, is het onnodig dit te melden.

Zoals je ziet is het helemaal niet moeilijk om een goed en aantrekkelijk profiel te maken. Het is een kwestie van gewoon doen en vooral niet schromen om iets van jezelf te laten zien, zonder meteen alles prijs te geven.