Online daten voor 50 plussers en senioren

Internet heeft het leggen van contacten met anderen heel eenvoudig gemaakt. Dit geldt natuurlijk ook voor 50 plussers en senioren. Wanneer u op zoek bent naar vriendschap of een ander soort relatie, kunt u terecht op een van de vele dating websites. Maar waar moet u op letten?

Dating websites hebben veel veranderd

Wie ongeveer 10 jaar geleden nog op zoek was naar een relatie, partner of vriendschap was destijds aangewezen op speciaal georganiseerde bijeenkomsten voor alleenstaanden, of moest door middel van advertenties in de krant hopen een partner te vinden.

Sinds de komst van het internet is het eenvoudig geworden om een leuke afspraak te maken met een andere vrijgezel, in het Engels vertaald is dat een date. Dating websites zijn uitermate geschikt om snel en eenvoudig een leuke afspraak te maken met iemand waarmee je dezelfde interesses deelt.

Een date hoeft niet per uitstek om een relatie met een romantische inslag te gaan, het gaat bijvoorbeeld ook om contact leggen met (nieuwe) vrienden en kennissen.

Het profiel aanmaken

In de basis werken alle dating websites hetzelfde. U schrijft zich gratis in en start met het aanmaken van een profiel. In dit profiel vertelt u iets over uzelf, plaatst u -indien gewenst- een foto van uzelf en geeft u een aantal eigenschappen op, zoals uw leeftijd en geslacht.

Daarnaast kunt u aangeven naar wat voor contacten u zoekt. denk hierbij niet alleen de leeftijd, maar ook of u op zoek bent naar een romantische partner, of meer een vriendschaps relatie. U heeft zelf in de hand bij een contact welke gegevens u over uzelf prijs geeft. Aan de hand van uw profiel kunnen andere leden van de datingsite contact met u zoeken, met behulp van de mogelijkheden die daarvoor aanwezig zijn.

Contact maken met uw matches.

Iemand kan bijvoorbeeld een kort berichtje sturen of vragen of u wilt chatten. Dit loopt allemaal via de dating website, dus uw echte e-mailadres wordt niet weergegeven. Daarnaast kunt u als lid ook zelf actief op zoek gaan naar contact met andere leden.

Iedere dating website heeft een zoekmachine. Hierin geeft u de eigenschappen aan die belangrijk voor u zijn, zoals een bepaalde leeftijd, type relatie, afstand en interesses. Daarnaast kunt u altijd bladeren door de profielen op de dating website.