Online 50plus dating leidt tot samenwonen

Van de online daters leidt vooral 50plus dating tot samenwonen. Van de 50-plussers die tussen 2008 en 2013 zijn gaan samenwonen heeft meer dan 37 procent deze via internet leren kennen. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Steeds meer online 50 dating

Vooral ouderen en gescheiden mensen ontmoeten elkaar steeds vaker via internet. In plaats van achter de geraniums zit men tegenwoordig achter het computerbeeldscherm en is het ook nog heel makkelijk om contact te leggen met andere 50plus dating geïnteresseerden.

Websites gericht op 50plus dating zijn dan ook niet meer weg te denken. Naast de reguliere dating sites zijn er ook specifiek op 50 dating gerichte websites te vinden. Hier blijken senioren meer op hun gemak tussen leeftijdsgenoten en vinden ze vaker en sneller iemand waar ze een klik mee hebben. Bijvoorbeeld doordat ze dezelfde hobby hebben of uit een bepaalde regio komen.

Gevaren van het wereld wijde web

Net als in het gewone leven zijn senioren eerder doel van onwelwillenden. Dat hoeft, net als in het gewone leven, geen belemmering te zijn. Neem gewoon enkele simpele zaken in acht. Geef nooit meteen je echte of volledige naam door. Exacte adresgegevens zijn ook nergens voor nodig. Het is wel handig om te weten van elkaar waar je woont, maar dan voldoet een woonplaats of regio in eerste instantie ook. Net als je naam en woonplaats is het ook verstandig om in eerste instantie geen andere contactgegevens uit te wisselen. Denk dan aan een telefoonnummer of e-mail.

Tot jij je toekomstige date ontmoet, blijft het eigenlijk gissen of diegene waar je mee praat ook dezelfde persoon in het echt is. Door middel van een goed gesprek merk je al snel of iemand serieus is en ook consequent in wat hij of zij zegt, maar dat wil nog niet zeggen dat dit ook zo is. Houd dat altijd in acht.

De voordelen van het wereld wijde web

Aan de andere kant heb jij je ook aangemeld op die website, ben jij echt en welwillend. Het is geen grote, boze wereld, maar juist een ontzettend leuk avontuur. Een spannend tijdverdrijf, waarmee je ook nog nieuwe mensen leert kennen en misschien wel de nieuwe liefde van je leven. Het heeft namelijk ook meer voordelen dan nadelen.

Je kunt op het gemak, vanuit je luie stoel, kletsen met andere 50-plussers en elkaar leren kennen. Je hoeft er de deur niet voor uit. Alvorens je op een date gaat, selecteer je een beetje met wie je een klik hebt. Daarnaast is het ook makkelijker om open tegen elkaar te zijn via internet en ook daardoor voelen jullie je meer op je gemak bij de eerste date, omdat je elkaar al kent. Het blijft een spannend gebeuren natuurlijk. Maar dat maakt het juist ook zo leuk. Even uit de dagelijkse sleur.

Dat je dit aan het lezen bent, bevestigd je interesse. Meld je gewoon aan en probeer het eens uit. Baat het niet, dan schaadt het niet, mits je enkele simpele dingen in acht houdt. Sluit je aan bij die steeds groter groeiende groep die 50 dating ontdekt hebben en ontmoet misschien wel jouw nieuwe levenspartner.