Senioren dating: nadelen worden voordelen

Overal zitten voor- en nadelen aan. Dat is ook zo voor senioren dating. Steeds meer 50plussers bewandelen dit onnatuurlijke pad om een geliefde of scharrel te vinden. De online wereld is niet zonder gevaren, maar dat is geen reden om niet van dit avontuur te genieten.

Een onnatuurlijk contact

Online dating lijkt op online shoppen. Je bladert door een soort Wehkampcatalogus met mogelijke kandidaten. Je gaat uit van het profiel en bepaalt of je contact wilt. Cupido schiet in het wilde weg rond tot er iemand uitkomt waar. Je gaat uit van gekozen momentopnames en getypte woorden. Een nadeel dat je in je voordeel kunt laten werken. Bij senioren dating is dit uitvergroot. 50-plussers zijn het minder gewend om op deze manier een eerste contact te leggen.

Bekijk profielen met veel foto's: Hoe meer foto's iemand heeft, hoe beter de indruk is die je van die persoon krijgt. Puur naar het uiterlijk gekeken. We zijn niet oppervlakkig, maar we ontkennen ook niet dat dit wel een rol speelt.

Lees het profiel goed door: In het profiel vind je een hoop informatie die je normaal niet meteen hebt. Het nadeel hiervan is dat je een profiel misschien afwijst. De ander woont bijvoorbeeld ver weg. Bij een ontmoeting in het echt komt dit ter sprake, online niet. Jammer genoeg heb je het profiel al weg geklikt en weet je niet dat de ander wekelijks in de buurt is. Zie de profielinformatie als een leidraad voor het gesprek. Je moet je wel bewust zijn van je beperkingen, iets dat meer speelt bij senioren dating.

Iemand leren kennen voor een afspraakje

Het grootste voordeel is dat je iemand leert kennen voor de date. Je leert iemand kennen door te kletsen. Zo ook online. Doordat je elkaar al geregeld spreekt, krijg je een band. Dat zorgt er weer voor dat een eerste afspraakje wat meer ontspannen kan verlopen. Je kunt zo ook bepalen of je hetzelfde wilt, zoekt en aantrekkelijk vindt.

Je kunt nooit met honderd procent zekerheid zeggen of de ander echt en oprecht is. Vooral bij senioren dating is het oppassen. Let dus goed op wat iemand allemaal wel of niet vertelt. Als je moeite hebt met je geheugen, schrijf dan gewoon op wat iemand zegt.

Nadelen zijn voordelen

Probeer de mogelijke nadelen dus te zien als voordelen en ga er gewoon iets anders mee om. Zie het als de omgekeerde wereld, maar behandel het als een reguliere ontmoeting. Door geregeld met de ander te spreken en ook door open met elkaar te spreken, kan je er voor zorgen dat je sneller je nieuwe liefde vindt.