Gespreksstof op je eerste afspraakje

Een van de grote voordelen van online dating is dat je elkaar al een beetje kent voor je elkaar ontmoet. Hierdoor verandert de gespreksstof op een eerste afspraakje. Je kunt de standaard vragen overslaan, want die heb je al met elkaar gedeeld. Er zijn eigenlijk geen regels voor de gespreksstof, maar er zijn wel enkele dingen die je in gedachte kunt houden zodat je een geslaagde eerste afspraakje hebt en zodat je ook op een vervolg afspraakje kunt rekenen.

Het verschil in gespreksstof bij een eerste afspraakje

Wanneer je elkaar leert kennen via online dating dan heb je waarschijnlijk eerst een tijdje chatcontact voor je elkaar in het echt ontmoet. Je kent elkaar eigenlijk al. Naast de normale en dagelijkse dingen waar je over chat, heb je waarschijnlijk ook al diepgaandere en misschien zelfs ook al intiemere gesprekken gehad.

Op het moment dat je dan afspreekt is het niet meer met een vreemde. Je hebt al een bepaalde band op gebouwd, weet al veel dingen van en over elkaar. Alhoewel het nog steeds erg spannend is, zul je toch ook meer op je gemak zijn. Alsof je afspreekt met een oude vriend die je al jaren niet meer hebt gezien, maar dan ietsje spannender.

De manier waarop je al contact hebt gehad bepaalt dus voor een groot deel hoe het vervolg contact, in het echt, verder verloopt. Niet iedereen praat ook even makkelijk in het echt als achter een beeldscherm. Omdat mensen in hun eigen omgeving zitten en schrijven in plaats van praten, krijg je vaak dat ze opener zijn en makkelijker en meer dingen loslaten.

Hou het gesprek altijd positief op een eerste afspraakje

Of je nou wel of niet op de hoogte bent van elkaars dagelijkse wel en wee, probeer het gesprek positief te houden en mochten er problemen ter sprake komen, schuif deze dan aan de kant voor een volgende gesprek. Dit betekent niet dat je de ander af moet kappen en als jullie al een sterke band hebben en jullie willen elkaars negatieve dingen ook met elkaar delen, dan moet daar altijd ruimte voor zijn. Laat het echter niet het uitgangspunt zijn.

Je wilt namelijk beiden een goed en positief gevoel aan de date overhouden. Dat kan ook door elkaar te steunen, maar het is juist fijn als het afspraakje dan even een rustpunt is.

Toon interesse in de ander, maar vergeet jezelf niet

Als je het moeilijk vindt om een gesprek gaande te houden, kan het helpen om op voorhand een lijstje van vragen te maken. Dat hoef je niet letterlijk bij de hand te houden, maar kun je wel als steunpuntje gebruiken als het gesprek stil dreigt te vallen. Waarschijnlijk heb je het niet eens nodig, maar sterkt het je wel in je zelfvertrouwen en zul jij je dus ook meer op je gemak voelen.

Net zo goed als dat het belangrijk is om interesse te tonen, is het ook belangrijk dat jij jezelf niet vergeet. De ander vindt het ook leuk om over jou te horen. Schroom dus ook niet om iets van jezelf bloot te geven.

_Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat jullie je beiden op je gemak voelen. Zeker als het online contact soepel verliep, zal de communicatie op een afspraakje ook makkelijker verlopen. Meld je dus aan en ontdek of jij een leuk gesprek kunt voeren op een eerste date! _