Waar spreek je af op de eerste date

Je hebt de stoute schoenen aangetrokken, bent online op zoek gegaan naar een afspraakje en bent hals over kop gevallen voor iemand die je op 50Liefde hebt leren kennen. Hoog tijd om elkaar te ontmoeten. Het contact dat jullie hebben via de berichtjes is geweldig en je wilt de ander dan ook verrassen met een leuke eerste date. Waar spreek je dan af?

De eerste date voor 50-plussers

Voor je een locatie kiest is het belangrijk om enkele zaken in gedachte te houden. Het is bijvoorbeeld verstandig om op de eerste date ergens af te spreken waar het druk is. Voor je eigen veiligheid. Je weet immers pas wie je voor je hebt als je diegene ook in de ogen kunt kijken. Vaak nemen mensen ook iemand mee op een eerste afspraakje met iemand die ze online hebben leren kennen. Deze vriend of vriendin weet zich dan discreet uit de voeten te maken wanneer alles op orde blijkt te zijn. Je kunt ook afspreken om iemand een berichtje te sturen binnen een bepaalde tijd, zodat iemand op de hoogte is van je date en weet dat alles goed en naar wens verloopt.

Een goed gesprek of stilte

Samen naar de film gaan is een leuk idee, maar het belemmert je wel in het ontdekken van wie de ander nou is. Een leuk of goed gesprek is amper mogelijk. Aan de andere kant heb je voor of na de film wel iets om over te spreken. Je kunt je alleen afvragen hoe goed de klik is als dat nodig is om de date interessant te houden.

Het kan dan ook veel gezelliger zijn om bijvoorbeeld in een leuke bistro af te spreken om samen te lunchen. Een lange wandeling op het strand of in het bos kan ook leuk zijn. Samen een nieuwe plaats ontdekken of juist de ander kennis laten maken met een favoriet plaatsje. Het zijn allemaal ideetjes waar je juist wel of niet tijd aan elkaar besteedt in plaats van de focus op iets anders te richten.

Activiteiten of meer op het gemak

Als senioren is er natuurlijk de mobiliteit en eventuele lichamelijke beperking waar je bij stil dient te staan. Wil je echt een activiteit gaan ondernemen of hou je het liever wat rustiger? Een museumbezoek kan een leuke combinatie zijn. Niet alleen heb je dan samen iets om te bekijken, te bespreken en om samen van te genieten, maar er is ook de mogelijkheid om tussendoor bijvoorbeeld even te zitten om het lichaam wat te laten rusten of een lekker kopje koffie te nemen.

Een boottochtje op het water kan ook een ontspannende, maar actieve eerste date vullen. Denk daarbij wel aan het weer. Op het water is het een stuk koeler, maar dan heb je ook een goed excuus om iets dichter tegen elkaar aan te kruipen. Een tochtje door de grachten van Utrecht of Amsterdam bieden daarna de mogelijkheid om ergens een lekker etentje in te plannen.

Hoewel het leuk is om iemand te verrassen of verrast te worden, is het op latere leeftijd vaak een beter idee om de eerste afspraak te bespreken. Wanneer je iemands mogelijkheden en wensen kent en bij een goede klik in het dagelijkse leven zal er nog tijd en mogelijkheid genoeg zijn om iemand te verrassen met een leuke date.

_Meld je nu nog aan op 50Liefde en ontdek jouw nieuwe liefde op dit senioren dating platform.