Nooit te oud voor online dating

Online dating is steeds meer in opkomst. Ook onder de 50-plussers zijn er steeds meer mensen die behoefte hebben aan een nieuwe liefde in hun leven. En ook voor hen zijn er speciale dating websites waar ze mensen van hun eigen leeftijd vinden en misschien ook wel met dezelfde wensen en verwachtingen. Je bent namelijk nooit te oud om opnieuw verliefd te worden.

Christina (52) en Jozef (69), wonen nu 1 maand samen en leerden elkaar 6 maanden geleden kennen op 50Liefde.nl. Zij delen hun liefdesverhaal met ons.

Wie legde het eerste contact en hoe verliep dat?

Jozef: "Ik was de eerste om een knipoogje te sturen. Dat vind ik erg handig, want zo kun je een beetje peilen of iemand wel interesse heeft of niet. Christina stuurde meteen een knipoogje terug en toen vond ik het minder spannend om een berichtje te sturen."

Christina: "Nou, dat vond ik natuurlijk heel spannend. Daar kreeg ik opeens een berichtje van deze knappe man en toen moest ik ook iets terug sturen, maar ik werd er zo nerveus van dat ik niet wist wat ik moest zeggen. Ik heb toen een vriendin gebeld en zij kon mij kalmeren. Een jaar geleden wist ik nog niet eens hoe ik een computer moest aanzetten. Maar mede dankzij de helpdesk van 50Liefde.nl kreeg ik het toch nog redelijk snel door allemaal."

Jozef: "Na twee weken kreeg ik steeds meer kriebels als ik aan Christina dacht. Ik had contact met andere vrouwen, maar dat begon al langzaam aan te verwateren. Tot ik hen maar eerlijk heb geschreven dat ik geen interesse meer had omdat iemand mijn hart gevangen had."

Christina: "Wat ben je toch een charmeur."

Jozef: "Dat verleer je niet op oudere leeftijd schat."

**Hoe lang hebben jullie online contact gehad? **

Jozef: "Het duurde wel een tijdje voor ik haar zo ver had om met mij af te spreken. Ze was best wel wantrouwig en wilde me ook beter kennen. We moesten ook allebei een stukje reizen wat het allemaal niet makkelijker maakte. Eerlijk gezegd denk ik dat ze ook wel twijfelde over ons grote leeftijdsverschil."

Christina: "Nee, dat is zeker niet zo. Dat had ik echt wel gezien toen ik je profiel bekeek."

Jozef: "Dan niet, maar het duurde wel even."

Christina: "Je moet tegenwoordig natuurlijk uitkijken met al die online contacten en gevaarlijke dingen die je daarmee gewoon je huiskamer in haalt. Toen ik eenmaal wel een computer aanschafte, waarschuwde iedereen mij dat ik zeker geen persoonlijke gegevens moest doorgeven, dus ik was nogal huiverig."

Jozef: "Uiteindelijk wonnen mijn charmes het van haar angst en hebben we afgesproken."

Christina: "Het was een hele fijne middag en ik denk dat ik die dag ook voor goed verkocht was. Zo is het uiteindelijk verder gegroeid en een tijdje geleden besloten we dat we samen zouden gaan wonen. Dat is sinds een maand een feit en ik moet zeggen dat het me nog steeds heel erg goed bevalt. Ik ben weer helemaal opnieuw in de zevende hemel en dat had ik na het overlijden van mijn vorige man nooit meer gedacht."

Jozef: "Ik ben ook blij dat ik de stap genomen heb en deze schoonheid tegen het virtuele lijf ben gelopen. Ik raad dan ook iedereen aan om de stap te wagen en dit moderne middel te gebruiken om de oude traditie van liefde te laten doorgroeien. Ongeacht welke leeftijd je hebt. Je bent namelijk nooit te oud voor liefde.