Wanneer is het juiste moment om een afspraakj

Een van de fijne dingen aan online dating is dat jij je online contacten beter leert kennen voor je met elkaar afspreekt. Je weet dan of er een klik is, wie de ander is en of jullie je samen op je gemak voelen. Hoe beter je elkaar leert kennen, hoe liever je elkaar wilt zien. Je wilt echter niet zomaar met iedereen afspreken. Wanneer is dan het juiste moment voor een afspraakje aangebroken?

Elkaar online leren kennen

Neem de tijd om je contacten eerst online te leren kennen. Het is belangrijker om te weten wat iemand verwacht van het contact dan wat iemand's naam is. Zorg dat je over het leven van de ander weet, dat er een klik is, voor je privé gegevens gaat uitwisselen. Online kunnen mensen zich makkelijk voor doen als iemand anders. Je wilt niet dat jouw persoonlijke gegevens in de verkeerde handen terecht komen.

Het is daarom ook aan te raden om voor dat je afspreekt met de ander te bellen of te webcammen via bijvoorbeeld Skype. Dit is nog niet waterdicht, maar je krijgt al een veel beter beeld van de ander dan alleen via tekst en foto's.

Een date afspreken

Wanneer jullie vertrouwd met elkaar zijn en een leuke klik hebben, dan is het eigenlijk tijd voor een afspraakje. Het is moeilijk om er een tijdsbestek aan te plakken. Met de een gaat het sneller dan met de ander. Daarnaast moeten jullie ook allebei tijd hebben en zijn er nog enkele andere aandachtspunten:

  • Spreek af op een publieke gelegenheid. Niet alleen is het veiliger wanneer er meer mensen zijn, het is ook makkelijker om onder een date uit te komen, mocht het toch niet klikken.
  • Ga met eigen vervoer of neem genoeg geld mee voor het openbaar vervoer of een taxi. Je wilt niet van de ander afhankelijk zijn, mocht je de date toch niet door willen zetten.
  • Bespreek op voorhand wat jullie van het afspraakje verwachten. Op die manier kan er geen misverstand bestaan en zullen jullie je beiden meer op het gemak voelen.
  • Laat iemand weten waar en met wie jij een afspraakje hebt, of neem zelfs iemand mee op je date. Diegene moet dan ook makkelijk en discreet verdwijnen wanneer alles op orde blijkt te zijn.

_Wanneer je iemand online leert kennen, kunnen gevoelens vrij snel een rol gaan spelen. Door elkaar na niet al te lange tijd te ontmoeten, weet je ook of dat die gevoelens echt zijn of dat ze gericht zijn op jouw beeld van de ander. Je verspilt dan niet te veel tijd en moeite. Spreek echter ook niet te snel af, want dan is het bijna hetzelfde als een blind date. En hoewel die erg leuk en spannend kunnen zijn, is het meestal niet het soort afspraakje dat leidt tot een nieuwe liefde. _