Herken een nep profiel

Naast de vele echte leden op 50Liefde.nl zijn er ook mensen die minder goede bedoelingen hebben. Vaak zijn dit oplichters op zoek naar slachtoffers of professionals op zoek naar klanten. Daarnaast heb je de nep profielen of fakers. Dit zijn vaak mannen of vrouwen die zich voor doen als iemand anders. Wie zijn deze mensen, waarom doen ze dit en hoe herken je ze snel?

Wie maken geen echt profiel aan?

Op sommige dating websites plaatst het beheer zelf nep profielen om de site te vullen tot het daadwerkelijke ledental wat hoger is. Aangezien dit hier niet van toepassing is, richten we op de individuen die dit doen. Er zijn verschillende redenen voor mensen om een nep profiel aan te maken.

Het kan zijn dat iemand verlegen is en daarom online een alter ego maakt. Door dat ze vanuit hun eigen omgeving, anoniem online kunnen bewegen is dit een kant die ze zo durven te uiten. Dan zijn er nog de mensen die puur op de aandacht geilen, maar helemaal niet van plan zijn om daadwerkelijk af te spreken. Misschien zijn ze getrouwd of willen ze onherkenbaar blijven. Wat de reden ook is en wie ze ook zijn, ze doen zich voor als iemand anders.

Hoe herken je een nep profiel?

Vaak stelen deze mensen foto's van buitenlandse websites om zo de kans te verkleinen dat ze betrapt worden. Ze kiezen dan series van goede en mooie foto's die door professionals gemaakt worden. Wanneer alle foto's er dus erg goed uit zien en er zijn verder geen 'actie' foto's met bijvoorbeeld vrienden of familie, dan kan het zomaar om een nep profiel gaan.

Vaak is de profiel tekst te mooi om waar te zijn en na lang kletsen komt er van een afspraak maar niks terecht. Let er dus op dat je niet aan het lijntje wordt gehouden. Het is een lastige balans, want jij wilt ook niet te dwingerig zijn. Daarnaast is het niet slim om gegevens te delen met iemand die je niet echt kent, aan de andere kant is dat wel een manier om de echtheid van de ander te dubbel checken.

Door een gewoon gesprek met de ander te voeren kom je er het snelste achter of de ander wel oprecht is. Ben niet bang om vragen dubbel te stellen of te verifiëren. Wanneer je uitlegt dat je bang bent voor fakers dan zal een echt en oprecht persoon ook sneller begrip hebben.

Online dating voor 50-plussers

50Liefde.nl biedt een veilig en betrouwbaar platform waar je discreet op zoek kunt naar jouw nieuwe liefde of spannend contact. Er is een helpdesk om je te helpen bij vragen of problemen en een blog waar je nog meer informatie, tips en advies rondom online dating voor 50-plussers vindt.