De tweede date

Doordat je de vijftig jaar al gepasseerd bent, is het lastig om weer terug te denken aan die tijd dat jij je met afspraakjes bezig hield.

Je hebt iemand op een 50-plus dating website ontmoet en daarmee afgesproken. Het was een hele geslaagde date, maar op de een of andere manier weet je nu niet hoe je verder moet. Maak je niet druk. Je bent niet de enige. Vaak zijn ouderen nerveuzer voor de tweede date dan dat ze waren voor het eerste afspraakje.

Een geslaagde eerste date, en nu?

Nadat je afscheid hebt genomen van je afspraakje, gaat er natuurlijk van alles door je hoofd. Het was geweldig. Vond die ander het ook geweldig? En nu? Wanneer laat je weer iets van je horen? Het liefst meteen natuurlijk. Zijn daar tegenwoordig eigenlijk regels voor?

Om helemaal gek van te worden. En tegelijkertijd het heerlijkste gevoel dat er is. Ja, er zijn zogezegd ongeschreven regels over hoe jij je zou moeten gedragen na een eerste afspraakje. Weg met die onzin. Niet aan denken. Je gaat eerst naar huis, of waar dan ook naartoe, en je gaat genieten van dit heerlijke gevoel.

Wanneer je daar een beetje van bijgekomen bent, is het tijd om contact op te nemen. Je moet er helemaal niet aan denken of jij dat eerst moet doen of juist die ander. Als jouw gevoel zegt dat jij diegene iets wilt laten weten, dan moet je dat gewoon doen.

Contact opnemen voor je tweede date

Het is lastig. Daar zit je dan met je telefoon in je hand en je hebt al zes keer een berichtje gewist. Wat moet je nou in hemelsnaam sturen? Het is altijd leuk om met iets liefs te beginnen. Een koosnaampje, een complimentje. Iets positiefs en vrolijks. Bedank voor een hele leuke date en haal een moment aan waarvan je weet dat die ander er ook een goede herinnering aan heeft. Vraag of alles goed is en vertel dat je hoopt dat die ander net zo'n leuke tijd heeft gehad als jij. Je hoeft nog niet meteen te vragen naar een volgende afspraak.

Als het goed is krijg je een berichtje terug, met laten we hopen, een positieve toon waaruit blijkt dat die ander ook een goede tijd heeft gehad. Zo kun je langzaam weer een gesprek aangaan en als het moment daar is, dan kun je melden dat je een tweede date helemaal niet erg zou vinden.

Iets leuks bedenken voor je tweede date

Om die ander te laten weten dat je echt onder de indruk bent, is het leuk als je wat extra moeite in de tweede afspraak steekt. Een bijzondere locatie, een kleine attentie. Het hoeft niet groot te zijn of veel te kosten. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Laat blijken dat je op de eerste afspraak of tijdens chatgesprekjes goed hebt opgelet door bijvoorbeeld een locatie te kiezen waarvan jij weet dat het indruk maakt op je nieuwe liefde. Misschien spaart diegene olifantjes en heb jij een heel mooi beeldje gevonden in de lokale kringloopwinkel.

Het belangrijkste is dat je na je eerste date het contact gaande en positief houdt. Je zult dan heel snel doorhebben of de ander ook zin heeft in nog een afspraakje!