De leukste date locaties voor 50-plussers

Je hebt je op het pad van online dating gewaagd en je bent iemand tegen gekomen. Het klikt meteen vanaf het eerste berichtje en na wat over en weer geklets besluiten jullie dat het tijd is om elkaar te ontmoeten. Spannend! Maar wat ga je nou doen? Een kopje koffie is ook maar zo gewoon. We hebben een paar leuke ideetjes voor je op een rijtje gezet.

Actief of passief op je eerste date?

Er zijn veel leuke dingen om te gaan doen, maar het is dan wel belangrijk om te weten of de ander een actief persoon is of dat diegene het misschien wat rustiger aan wilt of moet doen. Er kunnen ook beperkingen in het spel zijn. Zorg dat je daar achter komt voor je een date voorbereidt.

Kunst, cultuur en architectuur

Overal zijn musea en mooie gebouwen te vinden in Nederland. Het is dus ook een beetje afhankelijk van waar dat je woont of afspreekt. Probeer de grote en bekende musea te vermijden. Er zijn een hele hoop kleine, bijzondere en grappige musea te vinden in Nederland, dus vast ook een bij jullie in de buurt. Die zijn lang niet zo duur, vaak ook niet zo uitgebreid dat je een eeuwigheid op de benen bent en meestal intiemer doordat ze minder druk bezocht zijn.

Muziekconcerten in de buurt

In bibliotheken, buurthuizen en op scholen zijn vaak muzikale voorstellingen. Zo heeft de bibliotheek in Maastricht maandelijks een gratis klassieke voorstelling verzorgd door studenten en (gast)docenten van het conservatorium aldaar. Voor een date met een muzikaal tintje is het dus een goed idee om het lokale buurt- of nieuwsblad eens door te bladeren.

Danslessen voor de actievere date

Wil je iets actiefs doen en toch ook met elkaar kunnen praten dan is het een leuk idee om een dansles te nemen. Mochten jullie beiden al ervaring hebben, dan kan een speciale dansavond heel romantisch zijn. Tijdens en tussen het dansen door kun je gewoon met elkaar praten en het is een fijn gevoel om elkaar na die online gesprekken eindelijk vast te kunnen houden.

Boottochtje met picknick voor de romantische date

Wil je helemaal indruk maken dan organiseer je een boottochtje met een romantische picknick. Dit is enigszins afhankelijk van het weer, maar buiten dat is het ook verstandig om het comfort in de gaten te houden. Als iemand moeite heeft met op de grond zitten is een lunch op het water zeker ook niet verkeerd. Het lijkt misschien ouderwets, maar wie zegt dat daar iets mis mee is? Je date zal zeker onder de indruk zijn.

Doe moeite voor je afspraakje

Wat je ook besluit te gaan doen, doe moeite voor je date. Dat hoeft niet duur of uitgebreid te zijn. Je kunt een bijzondere locatie uit kiezen. Iemand verrassen met een klein presentje. Zorg er dan wel ook voor dat het persoonlijk is. Het zijn de kleine dingen die het doen en die er misschien wel voor zorgen dat jij je nieuwe partner vindt. Maak iets bijzonders van je eerste date met iemand die je dankzij online dating beter hebt leren kennen.