De beste voorbereidingen voor een 50+ date

Het is voor de meeste senioren die zich op het pad van online dating begeven toch alweer een hele tijd geleden dat ze een afspraakje hadden. Dat brengt natuurlijk enige nervositeit met zich mee. Nergens voor nodig, maar onvermijdelijk. Toch is er genoeg dat je kunt doen zodat je wat kalmer en meer op je gemak bent.

Neem de tijd om je voor te bereiden op je date

Dat begint met wanneer je afspreekt. Vaak wordt er in de avond afgesproken, maar vooral bij 50-plussers gebeurt dat ook overdag. Voor een lunch of een afspraak in een bistro. Wanneer je afspreekt, maakt helemaal niet zoveel uit, maar zorg dat je voor die date genoeg tijd hebt. Als jij je moet haasten, dan zul je niet op je gemak zijn.

Zoek bijvoorbeeld op voorhand uit wat je aantrekt. Dan heb je nog tijd om erover na te denken of jij je hier goed in voelt en daardoor zul jij je zekerder voelen en meer op je gemak. Daarnaast heb je dan vlak voor je afspraakje tijd voor andere dingen. Haal een lekker geurtje, neem een uitgebreid bad. Geniet van de voorbereiding en zorg dat jij je niet hoeft te haasten. Ontspan.

Bedenk een kleine attentie voor je afspraakje

Als het goed is heb je al enige tijd contact met je date voor je elkaar gaat ontmoeten en dus zou je wel het een en ander over diegene moeten weten. Bedenk een kleine, maar persoonlijke attentie. Een doosje chocolade is erg afgezaagd, behalve als de ander aangaf dol te zijn op een specifiek bonbonnetje.

Het hoeft niet duur te zijn, liever niet zelfs, daar kan iemand zich weer heel ongemakkelijk door gaan voelen. Het mag grappig zijn. Graag zelfs. Humor is namelijk een geweldige ijsbreker. En hoe sneller het ijs gebroken is, hoe meer jullie jezelf kunnen zijn.

Andere tips om je voor te bereiden op je date

Op een bepaalde leeftijd doe je andere dingen dan een avondje stappen. Voor 50-plussers liggen niet alleen de interesses anders, maar ook de mogelijkheden. Heb het daar met je date over. Misschien plan jij een lange wandeling met een romantisch diner aan het einde, maar mag de ander niet heel ver lopen.

Ben duidelijk in wat je hoopt of verwacht en vraag ook naar hoe jouw date dit ziet. Door duidelijk te zijn over wat je wel of niet wilt en verwacht neem je een hoop onzekerheid weg aan beide kanten.

Vergeet niet dat de ander ook nerveus is. Daar kun je het ook best over hebben met elkaar. Het voordeel van online dating is dat je wel al contact hebt. Doordat je al over alles met elkaar praat en ook een band opbouwt kun je de afspraak ook zien als afspreken met een oude vriend.

De allerbeste voorbereiding op een date is toch wel dat je tegen jezelf zegt dat je een leuke tijd gaat hebben. Doe dat op meerdere momenten. Kijk jezelf eens aan in de spiegel en vertel jezelf dat het gezellig gaat zijn en dat jij je niet te druk gaat maken. Hierdoor creëer je een positieve sfeer. Een vrolijke sfeer. Dan kan die date niet meer misgaan!