Weer beginnen te daten als vijftiger

Vijftigers zijn steeds meer single. Of dat nu komt door een scheiding, een onverwacht overlijden of omdat ze bijvoorbeeld altijd druk met werk zijn geweest, ze krijgen na enkele jaren meestal toch weer behoefte aan een partner.

Het blijkt echter nogal lastig te zijn om opeens na jaren weer succesvol te daten, leuk te flirten of zelfs maar om een praatje te maken op een manier waaruit meer dan normale interesse blijkt. Dat maakt het allemaal alleen maar spannender. Daarnaast zijn er ook nog enkele valkuilen voor vijftigers die gaan daten.

Maar niet gevreesd. Als je nadenkt over wat je doet, dan kan online dating voor vijftigers juist de ideale oplossing zijn. Je kunt het altijd en overal doen en je leert een hoop meer mensen kennen dan in het dagelijkse leven.

Tip 1: Onderneem actie

Je kunt je aanmelden op een nieuwe sportclub of wandelvereniging, maar de kans is groot dat je de meeste mensen daar ook al kent. Daarnaast kun je moeilijk ruiken wie net als jij op zoek is. In ieder geval is het wel een stap in de goede richting. Wat nog beter werkt: meld je aan op dating sites!

Aanmelden is op de meeste datingsites gratis. Het aanbod van potentiële nieuwe liefdes is groot, het zoekgebied uitgebreider en je kunt altijd en over inloggen op mobiele devices zodat je makkelijk je contacten kunt onderhouden.

Tip 2: Stap op andere leden af

Vergeet oude ongeschreven regels waarbij vrouwen de mannen niet aanspreken, maar braaf wachten tot ze iets horen. Ben niet bang dat die vrouw te hoog gegrepen voor je is. Stuur een smile of een leuk berichtje om de interesse van de ander te peilen.

Tip 3: Zoek niet naar de ware

Natuurlijk zou het fijn zijn als je de ware meteen bij het eerste contact vindt, maar die kans is wel heel erg klein. Zoek gewoon leuke contacten. Leer elkaar online kennen en ontdek of er een klik is. Laat je niet te snel meeslepen in online gevoelens die voor een groot deel gebaseerd zijn om een misschien wel onterechte voorstelling van zaken.

Tip 4: Gewoon doorgaan

Online kun je meerdere contacten tegelijk onderhouden en zo je kansen spreiden. Wanneer het met de ene na een tijdje toch niet blijkt te klikken, heb je hoogstwaarschijnlijk gesprekken met andere lopen aan wie je dan meer aandacht kan schenken. Door die overlapping is het makkelijk om gewoon door te gaan met online dating.

Online dating kan leuk en spannend zijn en je kunt vele nieuwe contacten makkelijk virtueel leren kennen. Voor senioren is het na een tijdje van de markt te zijn geweest misschien weer even wennen, maar zoals met alles is het een kwestie van gewoon doen. Je kunt snel weer een nieuwe liefde in je leven hebben. Meld je aan op verschillende dating sites en ontdek of er leuke leden aanwezig zijn met wie jij een leuk online contact kunt opbouwen.