Hoe begin je een eerste bericht?

Wanneer je online op zoek gaat naar een date kan dit nogal eens overweldigend zijn wanneer je hier nieuw in bent. Het spannendste is misschien wel het sturen van een eerste bericht naar iemand die jou leuk lijkt. Wat ga je precies sturen? En hoe zorg je er voor dat je opvalt tussen de vele andere berichtjes die iemand waarschijnlijk ontvangt. Het eerste bericht dat je stuurt is vaak het lastigste. Zeker op een ouderen datingsite kan dit een uitdaging zijn. Lees hier de tips voor een goed eerste bericht aan misschien wel jouw nieuwe toekomstige liefde.

Toon interesse in de persoon

Om te laten zien dat jij serieus bent en oprecht interesse hebt in de persoon zelf is het belangrijk dat je een persoonlijk bericht stuurt. Sommige mensen stellen een standaard bericht op dat ze aan iedereen die interessant lijkt sturen, maar daarmee zorg je niet dat je opvalt en een oplettende lezer prikt hier ook zo doorheen.

Lees het profiel van diegene dus goed door en bedenk je wat jou in dit profiel aantrekt. Dat kan een compliment over een foto zijn of over de manier waarop iemand schrijft, maar nog beter is het als je laat merken dat iemands specifieke karaktereigenschappen jou aanspreken. Vooral ouderen zetten vaan specifieke informatie in hun profiel. Zij weten al wie ze zelf zijn en wat ze zoeken en daar kun jij makkelijk op inspelen door bijvoorbeeld vragen te stellen.

Stel altijd een vraag

Probeer altijd een vraag te verwerken in je berichtje. Dit nodigt de ander uit tot het sturen van een reactie. Dit kan natuurlijk zijn hoe het met iemand gaat, maar als je wilt opvallen dan stel je een vraag over de persoon in kwestie.

Wanneer je een vraag stelt, probeer dan ook te laten merken dat dit jou aanspreekt. Vertel bijvoorbeeld dat je altijd al interesse hebt gehad in diens hobby en dat je er graag meer over zou weten. Wanneer iemand passie heeft voor wat hij of zij doet, dan zullen ze er graag over vertellen.

Vertel over jezelf

Vertel kort iets over jezelf, maar wijd hier niet te zeer over uit. Op die manier wek je iemands nieuwsgierigheid op en biedt je de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Op die manier krijg je makkelijk en snel een conversatie op gaan wat er toe bijdraagt dat jullie elkaar beter leren kennen.

Pen niet meteen je hele levensverhaal of een eisenlijst neer. Mensen vinden het prettig om iets over jou te lezen, maar willen jou ook geleidelijk aan leren kennen. Daarnaast komt een eisenlijst nogal negatief over en je wilt jouw berichtje vooral positief houden.

Wat je ook doet, blijf jezelf. Ben je niet zo grappig van nature, probeer dan niet opeens humor te tonen in je berichtje. Het is alleen maar lastig om dit gaande te houden en wanneer in het echt blijkt dat je helemaal niet zo grappig bent, dan leidt dit alleen maar tot teleurstellingen. Hoe meer jij jezelf blijft, hoe sneller je ook iemand zult vinden die bij jou past.