Stappenplan: Hoe leer je iemand online kennen

Online is het heel makkelijk om nieuwe mensen te leren kennen. Of je nu op zoek bent naar vriendschappen of liefde. Het werkt alleen net even anders dan in het dagelijkse leven. Normaal leer je mensen kennen in de kroeg, op de sportclub, bij de wandelvereniging of tijdens het kaarten. Die mensen ken je ondertussen al en er komen niet vaak nieuwe mensen bij.

Online melden dagelijks vele nieuwe leden zich aan. Allemaal potentiële contacten. Het is alleen zaak dat jij ook met die mensen in contact komt. Volg het stappenplan om snel nieuwe contacten op te doen. Dat kan zijn om gezellig samen dingen te ondernemen, maar ook om jouw nieuwe liefde te vinden.

Stap 1:

Zorg voor een goed en duidelijk profiel. Veelzijdige profielfoto's, niet alleen in verschillende situaties, maar ook vanuit diverse hoeken en een korte en bondige profieltekst waaruit blijkt wie jij bent, wat je zoekt en wat je te bieden hebt.

Stap 2:

Plaats een oproep, spreek profielen aan, bekijk je matches. Doe wat je kunt om met andere leden in contact te komen en ze te leren kennen. Tijdens chats en berichtjes leer je elkaar al goed kennen en aanvoelen. Je komt er zo snel achter of het leuk is om af te spreken.

Stap 3

Doe om te beginnen een cam test. Je wisselt Skype gegevens uit en hebt een gesprek, met de webcam aan via Skype. Je kunt dan zien wie diegene aan de andere kant echt is, je ziet ook of de lichaamstaal aanspreekt en je kunt toch al op een bepaalde manier met elkaar spreken.

Stap 4

Bevalt dat beiden ook goed, dan is het leuk om af te spreken. Neem dan praktische zaken door zoals waar je afspreekt. Kies altijd een publieke locatie. Ga altijd op eigen gelegenheid en zorg dat je ook zelf weg kunt, mocht je dat willen.

Bespreek ook wat jullie van het afspraakje verwachten. Zie je het als een date? Of meer alsof je met een goede vriend of vriendin afspreekt. Het kan ook zijn dat je, tijdens gesprekken online, samen gedroomd hebt over bepaalde zaken, waar van je nu niet weet of je die dromen wel uit wilt laten komen.

Stap 5

Ontmoet elkaar op een publieke locatie. Stel iemand anders op de hoogte van waar en met wie je bent, en laat diegene ook weten of alles goed is op een afgesproken tijdstip. Het is beter wanneer je de eerste keer afspreekt en je laat de date niet te lang duren. Even een uurtje koffie drinken, kennismaken en elkaar in de ogen kijken. De tweede date kun je dan langer afspreken en meer gaan ondernemen.

Neem de tijd om iemand te leren kennen en te ontdekken of je samen een leuk contact, zowel online als offline, kunt onderhouden. En wie weet ontmoet jij hier wel jouw nieuwe liefde.