Online iemand netjes afwijzen

Online contact met een mogelijk toekomstig afspraakje is heel erg leuk. Behalve als het niet klikt met je contact. Iemand kan gewoon berichtjes blijven sturen en het voelt ook minder prettig om iemand via een berichtje af te wijzen. Hoe werkt afwijzen bij online dating en hoe doe je dat netjes?

Minder leuk online contact

Je stuurt al een tijdje berichtjes met een online contact en het begin was leuk en gezellig. Nu, na een tijdje, blijkt dat je diegene toch niet zo ziet zitten. Het gesprek loopt dood en je moet erg veel moeite doen om het gesprek gaande te houden. Je doet er steeds langer over om te antwoorden en eigenlijk wil je het contact stoppen.

Hints werken niet

Een nadeel van chatten is dat je er geen lichaamstaal of gezichtsuitdrukkingen bij ziet. Hierdoor kan het zo zijn dat jij denkt dat je duidelijke hints verstuurt, maar bij de ander komt het niet aan. Dit kan bij jou irritaties opleveren zonder dat jouw contact daar bewust van is. Het is dan ook beter om gewoon duidelijk te zijn. Al is het natuurlijk niet netjes om ronduit bot te doen.

Kwetsen

Zeker wanneer je al langer contact hebt met iemand wil je diegene niet kwetsen. Er zijn al bepaalde gevoelens een rol gaan spelen en die zijn ook al geuit. Juist omdat het via berichtjes is, kan dit nogal ongemakkelijk aanvoelen. Hoe langer jij het echter door laat gaan, hoe moeilijker het wordt.

Toch niet jouw smaak

De ander is helemaal enthousiast over jou en jij bent daar in het begin van gecharmeerd. Je ego wordt gestreeld en je stuurt enthousiast berichtjes terug. Maar na een tijdje merk je dat diegene toch niet helemaal jouw smaak is. Omdat je zo enthousiast mee deed, is het nu moeilijker om aan te geven dat je geen interesse meer hebt.

Netjes online afwijzen

Houd om te beginnen in gedachte dat je met een persoon te maken hebt. Kort en onvriendelijk zijn is een laatste redmiddel. Wanneer het niet duidelijk is dat je geen interesse meer hebt omdat je bijna niet meer reageert, is het toch tijd om er iets van te zeggen. De meeste mensen zullen dit eerst aan de hand van hints doen, maar zoals eerder gezegd werkt dit online minder goed dan in het echte leven. Daarom is het verstandiger om gewoon duidelijk te zijn. Probeer het ook niet mooier in te pakken dan het is, want dan kan het nog steeds verkeerd opgevat worden.

Wanneer iemand je toch nog berichtjes blijft sturen, ook al heb je op alle manier geprobeerd om het op een nette manier duidelijk te maken, kan het tijd zijn om bot te worden. Probeer dit echter ten allen tijden te vermijden. Wanneer ook dit geen soelaas biedt kun je de helpdesk van 50Liefde inschakelen. Zij kunnen jou dan helpen door de ander bijvoorbeeld een waarschuwing te sturen. Probeer het echter altijd eerst zelf, op een vriendelijke en nette manier op te lossen.