Met je date op stap in de herfst

In de herfst is het de ideale tijd om te daten. Het is niet te warm of te koud om leuke uitstapjes te maken. Maar waar ga je in de herfst dan naar toe?

Lange romantische wandelingen met je senioren date

Veel mensen genieten het meest van de natuur in de herfst en het is dan ook heerlijk om lange wandelingen te maken door uitgestrekte velden, warm-gekleurde bossen en mooi verlichte steden. Een heerlijk kopje koffie met warm appelgebak op een verwarmd terras kan dan ontzettend romantisch zijn.

Musea bezoeken met 50-plus korting

Vaak krijgen ouderen, soms op bepaalde dagen, korting in musea of musea hebben dagen dat de entree gratis is. Wanneer je dan naar een stad gaat waar meerdere musea zijn die jullie interessant lijken, dan kun je er een leuk dagje uit van maken. De meeste musea hebben een restaurantje of eetgelegenheid in-house en anders zijn er vaak leuke restaurantjes of bistro's in de buurt.

Een lange strandwandeling

Woon je in de buurt van de zee of ander water, dan is er niets zo heerlijk als op een warme herfstdag een lange strandwandeling maken of langs ander water struinen met als afsluiter een lekkere warme kop koffie of chocolademelk om het nog gezelliger af te sluiten.

Appels plukken en een appeltaart bakken

Je kunt appels gaan plukken en vervolgens samen een appeltaart bakken. Ideaal voor een herfstdag. Maar dat is natuurlijk niet het enige dat je samen klaar kunt maken. De herfst is een ideale tijd om samen in de keuken door te brengen en heerlijke gerechten te bereiden die jullie vervolgens samen oppeuzelen. Warm, gezellig en intiem in de keuken.

Maak een rondvaart

Veel steden hebben water in Nederland en dus is het mogelijk om een romantische rondvaart te maken. Of dat nu door grachten of langs rivieren is, dat maakt niet zoveel uit, al is het wel leuk als je het afwisselt, mocht het echt bevallen en je besluit het vaker te regelen. Maak het plaatje helemaal compleet met een lekkere picknick.

Een dagje wellness

Staat er een koude herfstdag aan te komen? Neem je date dan mee naar een wellness centrum. Dit doe je meestal niet de eerste keer, maar als je al enkele dates hebt gehad, kan het een welkome afwisseling zijn. Je kunt je lekker laten verwennen en een goed wellness centrum heeft mensen aanwezig die gespecialiseerd zijn in onder meer het masseren van ouderen.

Ga naar een proeverij met je senioren date

Neem je date mee naar een proeverij. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een proeverij van vinden. Wijnen, kazen, worsten, boerderij-artikelen, bio-alles. Google is je vriend. Kijk wat er bij jou in de buurt te vinden is aan proeverijen en ga voor een date waarop de smaakpapillen verwend worden.