Leuke activiteiten voor 50plussers in de zome

In de zomer zijn er veel meer activiteiten te ondernemen op een afspraakje dan in andere jaargetijden. Het kan dan nog eens moeilijk kiezen worden. Wat zijn de leukste activiteiten voor 50plussers?

Een boottochtje op je afspraakje

In Giethoorn kun je de waterwegen ontdekken in een fluisterbootje of punter welke je dag uitje doen denken aan Venetië. De hele dag op pad zonder al te veel inspanning, genieten van de omgeving en de natuur en dat alles onder het genot van een hapje en een drankje. Wanneer je het nog spannender wilt maken, kun je er voor kiezen om een puzzel te maken tijdens je boottochtje.

Een spannende mergeltocht

Een van de oudste mergelgrotten van Limburg ligt in Valkenburg. Dit toeristische plaatsje heeft meer dan gezellige terrasjes. Je kunt hier ook op ontdekkingstocht gaan in de Fluwelengrot. In de oude vluchtgangen van de kasteel ruïne vind je lang bewaard gebleven en bijzondere details. Er is zelfs de mogelijkheid tot een speurtocht om het tot een enerverende beleving te maken.

Veluws Zandsculpturen festijn

Het Veluws Zandsculpturen festijn is een jaarlijks terugkerend evenement. In 2016 is het thema "De wereld van Rien Poortvliet". Ruim twintig zandsculptuur artiesten vormden de schilderingen van Rien Poortvliet om tot prachtige zandsculpturen. Er is zowel een overdekt deel als een buitendeel en naast het bewonderen van de zandbeelden kun je ook een puzzel doen of genieten van een kopje koffie met gebak in zelfbedieningsrestaurant.

Het Delfts Blauw van Paleis Het Loo

In de tuinen van Paleis Het Loo is de lange renovatie afgerond met een prestigieus project. Naar het voorbeeld van drie originele delfts blauwe tuinvazen, die zich verspreid over Europa bevinden, zijn er nog 45 bijzondere exemplaren vervaardigd. In de Oostvleugel van het Paleis kun je een toelichting krijgen op het gehele project. Meer dan 300 jaar geleden werd het Delfts Blauw door koning-stadhouder Willem III en koningin Mary naar Paleis het Loo gehaald.

Op pad met de Tuktuk in Lauwersoog

Wanneer jij of je afspraakje niet meer al te best ter been zijn, kan het een leuk idee zijn om samen een rondtocht met een tuktuk te maken. Dit Italiaanse vervoersmiddel neemt je mee door prachtige landschappen en zelfs als het een beetje Nederlandse regen geeft, zit je lekker droog met je date. Onderweg kun je stoppen voor een romantische high tea, een gezellige picknick of een smakelijk diner. Je kunt ook kiezen voor een ander nostalgisch vervoermiddel zoals bijvoorbeeld een Trabant.

Een nostalgische treinrit in Limburg

Wil jij je afspraakje mee terug in de tijd nemen? Dan is het een leuk idee om een tochtje te maken overde Miljoenenlijn met een echte stoomtrein. Je kunt het traject tussen Valkenburg en Kerkrade nemen en zelfs een uitstapje naar het Duitse Vetschau maken. De treinen rijden volgens een vaste dienstregeling met de historische stoom- en dieseltreinen van de Limburgse Stoomtrein Maatschappij. Reserveren is niet nodig en je kunt op ieder station langs het traject op- en afstappen.

Kunst en Natuur gaan hand in hand

In Nationaal Park De Hoge Veluwe gaan natuur en kunst hand in hand. Naast het uitgestrekte natuurschoon kun je ook genieten van de tweede grootste Van Gogh collectie in het Kröller-Müller Museum. Je vindt er de bekende witte fietsen die jullie gratis kunnen gebruiken om het wijd gestrekte gebied te verkennen en onderweg kun je zomaar stuiten op kunst van onder meer Henry Moore en John Rädeker. In de Theekoepel kun je genieten van een drankje of een hapje voor jullie de weg vervolgen.

Waar je in de zomer ook naartoe gaat met je afspraakje, let er op dat de activiteit ook geschikt is voor het Nederlandse weer en de mogelijkheden van je afspraakje. Wanneer iemand slecht ter been is, is een lange wandeling misschien niet zo leuk, maar kan een boottochtje juist weer heel ontspannend zijn.