Hoe benader je een vrouw online?

Het is in het echt voor sommige mannen al lastig om een vrouw aan te spreken. Ze klappen dicht en stamelen veel te snel wat ingestudeerde woorden de lucht in. Online kunnen ze nalezen wat ze geschreven hebben, maar dat is nog geen garantie voor succes met online daten. Hoe spreek je een vrouw online aan? Het maakt ook nog eens uit of je met een oudere vrouw of met een jongere meid spreekt. Oudere vrouwen verwachten bijvoorbeeld meestal een meer volwassen benadering.

Openingszinnen bij oudere vrouwen

Als het echt een hele leuke en gevatte openingszin is, dan kun je die zeker sturen. Maar ben er dan ook heel zeker van dat wat je stuurt niet afgezaagd is en al door tien anderen gestuurd is. Zeker bij oudere vrouwen heeft dit meestal een averechts effect. Je kunt dan nog beter een heel standaard eerste berichtje sturen.

Houdt het zeker bij oudere vrouwen, maar eigenlijk over het algemeen bij alle leeftijden, gewoon netjes en beleefd. Maak eerst een kennismakingspraatje en ontdek of jullie op zoek zijn naar hetzelfde en elkaar kunnen bieden wat jullie zoeken, mocht het klikken. Daar begin je echter allemaal niet het eerste berichtje mee. Bewaar dat voor later in het gesprek.

Neem het profiel van de vrouw goed door en bedenk of je iets kunt vragen of ergens een complimentje over kunt geven, waaruit blijkt dat jij serieus haar profiel hebt doorgenomen. Je zult dan zeker opvallen tussen de vele mannen die niet verder komen dan een afgezaagde openingszin die iedereen gebruikt.

Gesprekken met oudere vrouwen

Niet alleen de wensen en de mogelijkheden van oudere vrouwen zijn anders. Ze hebben, logischerwijs en waarschijnlijk net als jij, bagage. Familie, vrienden, een verleden, een huidig leven. Toon interesse in die onderwerpen. Ontdek waar haar passie ligt. Wat is belangrijk in haar leven.

Schroom ook niet om over jezelf te vertellen. Het is goed om open naar elkaar toe te zijn. Let er alleen wel op dat je niet te veel persoonlijke informatie prijsgeeft. Je kunt in grote lijnen wel vertellen wie je bent en hoe je leven er uit ziet, maar geef geen details prijs die bijvoorbeeld jouw locatie prijsgeven.

Oudere vrouwen vinden het misschien nog wel prettiger dan jonge meiden om het hof gemaakt te worden. Daar genieten ze van, maar dat is niet het enige. Ze weten ook al precies wat ze willen in het leven. Ze hebben een eigen leven opgebouwd en zoeken iemand die daar een aanvulling op is. Door elkaar te vertellen over jullie leven, krijg je een beeld van wie de ander is en naar wat voor iemand ze op zoek zijn.

Probeer jezelf te blijven in een gesprek. Oudere vrouwen hebben zo door of jij onzin uitkraamt of dat jij serieus op zoek bent naar iemand en daarom ook wilt laten zien wie jij bent.