Hoe benader je een man online?

De meeste oudere vrouwen die online een date zoeken zijn gescheiden na een lang huwelijk of weduwe geworden. Ze hebben in ieder geval meestal al een hele tijd niet gedatet. Nu gaan ze online op zoek naar een nieuwe liefde. Dat is dus naast opnieuw leren flirten en met mannen spreken, dus ook nog eens in een nieuwe omgeving. Normaal kan je als vrouw je lichaamstaal en ogen gebruiken om te laten merken dat je een man leuk vindt, maar online moet je het vooral van je woorden hebben. Hoe spreek je een man online aan?

Moet je mannen wel aanspreken?

Als vrouw heb je meestal binnen de kortste keren aanspraak op een dating site, dus wanneer jij geen mannen aan wilt spreken, dan kun je gewoon de berichtjes beantwoorden die je binnen krijgt en die jou bevallen. Lees evengoed de profielen goed door voor je op het berichtje reageert. Probeer niet alleen op het berichtje te antwoorden, maar ook echt een gesprek te voeren.

Mannen houden net zo goed van aandacht als vrouwen en ze zitten net als jij op een antwoord te wachten. Ga dus niet raar doen over hoe snel je wel of niet zou moeten antwoorden. Ga geen spelletjes spelen. Je kunt het laten weten als je geen interesse hebt, maar ervaring heeft uitgewezen dat het slimmer is om die berichtjes en bijbehorende profielen te negeren.

Natuurlijk spreek je mannen aan

Het leuke aan een online dating site is dat je een catalogus vol met allerhande mannen kunt bekijken. Je kunt hun foto's bekijken, hun profielen lezen en dan is het soms zo dat je wilt reageren op zo'n profiel. Maar wat zeg je dan?

Lees het profiel van de man door en bedenk wat je daar aan opvalt. Stel daar een vraag over of maak een compliment. Mannen houden daar net zo goed van als vrouwen. Grappige en bijdehante openingszinnen zijn heel leuk, maar als je er niet goed in bent, dan kan het in woorden in een tekstberichtje anders over komen dan face-to-face.

Je kunt gewoon vragen hoe het gaat en of de website bevalt, maar dan zul je niet tussen de andere vrouwen opvallen. Toch is dat nog altijd beter dan een afgezaagde standaard openingszin. Vertel dus gewoon wat over jezelf. Wie je bent, wat je zoekt, wat je te bieden hebt. Herhaal niet te veel informatie die ook al in je profiel staat. Je wilt elkaar juist beter dan dat leren kennen.

Online met mannen spreken

Het heeft veel voordelen om mannen online te leren kennen. Je kunt met meerdere mannen tegelijk praten en zo je kansen spreiden, zonder dat er te snel jaloezie de kop op steekt. Wanneer het met iemand dan niet blijkt te klikken, zijn er nog meer mannen waar je het gesprek wel mee voortzet.

Je kunt ook net wat meer van jezelf laten zien. Wanneer het niet blijkt te klikken is het minder erg om online afgewezen te worden dan op een date. En het bespaart ook nog eens tijd en moeite die je anders in een date zou steken.

_Blijf online net zo zeer jezelf als je dat in het dagelijkse leven zou zijn, maar neem wel de kans om goed door te lezen wat je nou eigenlijk door stuurt. Online met mannen spreken kan op tal van dating sites.__