De juiste datingsite kiezen als 50-plusser

Waar eerder op een bepaalde leeftijd de eenzaamheid toe kon slaan, is er tegenwoordig online daten specifiek gericht op ouderen. Datingwebsites die buiten een platform voor 50-plussers ook nog andere services bieden. Naast een gedeelte met tips en artikelen rondom dating voor ouderen, is er ook een makkelijk bereik bij geval van onduidelijkheden of vragen.

Hoe herken je een goede website voor ouderen dating?

Je wilt natuurlijk uitproberen of een website fijn werkt voor jou. Gebruikersvriendelijk is. Daarom wil jij je gratis aan kunnen melden, zonder meteen aan een of ander abonnement vast te zitten.

Veel dating websites rekenen extra kosten voor extra services. Dat is logisch. Er werken vaak meerdere mensen die ook een boterham moeten verdienen. Maar jij wilt wel kunnen kiezen waar je wel en niet voor betaalt. En je wilt daar ook iets voor terug krijgen. Service. Is het beheer van een website bijvoorbeeld makkelijk te bereiken?

Voor veel ouderen en senioren is het toch een nieuwe stap. Velen hebben lang een partner gehad en zijn door scheiding of overlijden weer single. Het is dan vaak ook een hele tijd geleden dat ze afspraakjes hadden. Een goede datingwebsite speelt hierop in en heeft tips en informatie over online dating. Vaak vind je dit in een blog gedeelte of een sectie met artikelen.

De nadelen van online dating voor ouderen

"Ieder voordeel, heb een nadeel." En dat klopt als een bus. Het nadeel is dat ouderen vaak het doel zijn van minder fatsoenlijke praktijken. Het is daarom zaak om voorzichtig te zijn op het wereld wijde web. Zeker als je niet veel online ervaring hebt.

Geef nooit je persoonlijke gegevens prijs. Dat geldt zelfs voor je echte naam. Je voornaam hoef je niet moeilijk over te doen, maar een achternaam hoeft iemand niet te weten. Dat is natuurlijk een andere zaak als je elkaar ontmoet. Adresgegevens, telefoonnummers en zelfs e-mails zijn privacy gevoelig. Het fijne van online dating is juist dat jij jezelf kunt presenteren zonder meteen alles prijs te geven.

Ook succesvol online dating voor ouderen

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is dertien procent van de mensen die tussen 2008 en 2013 gingen samenwonen, en elkaar online hebben leren kennen, ouder dan vijftig. Dat is een behoorlijk percentage. De kans is dus groot dat ook jij online je nieuwe liefde vindt.

Het is belangrijk om een profiel te maken waarmee jij jezelf goed presenteert. Het is de eerste indruk die de mensen van je krijgen. Denk goed na over de foto's die je plaatst. Wat wil je wel en wat wil je niet laten zien? Wil je er herkenbaar op staan? Maar ook de tekst is belangrijk.

Hou het kort, maar krachtig en maak duidelijk wat je wel en niet wilt. Het is ook leuk als je een beknopte indruk van jezelf geeft, maar hou wel ook nog iets over voor wat gespreksstof. Wat je ook schrijft, houd het positief. Dat geldt voor je hele profiel. Daarmee laat je altijd een goede indruk achter en is de kans groot dat jij ook jouw nieuwe partner online vindt!