Wat doe je na een mislukte date?

Wanneer je iemand online leert kennen en het klikt echt, dan kan het zomaar gebeuren dat je elkaar dagelijkse, soms meerdere malen, berichtjes stuurt. Uiteindelijk spreek je dan een date af en dan blijkt het toch niet te klikken en mislukt het afspraakje volledig. Hoe ga je daar vervolgens mee om? Wat doe je na een mislukte date?

Redenen van de mislukte date

Om te beginnen kun jij je afvragen waarom de date mislukt is. Klikte het simpelweg toch niet? Ondanks intensief contact op voorhand, online? Bleek de ander een compleet ander persoon te zijn? Moest het ijs gebroken worden? Was het wel gezellig?

Wanneer je de reden van de mislukte date achterhaalt, weet je ook hoe je er mee om dient te gaan. Het is altijd lastig om het contact te verbreken. Zeker als jullie via het chatten wel een leuk contact hadden. Dat kan dan opeens ook weg vallen.

Wanneer jij het contact online wel voort wilt zetten, dan is het zeker zaak om goed met de mislukte date om te gaan. Houd in ieder geval je fatsoen in ere. Je kunt vervolgens wel afwachten tot je iets van die ander hoort, maar je kunt ook gewoon duidelijk zijn. Mocht je het graag kwijt willen.

Contact opnemen na een mislukte date

Vind jij het vervelend dat de date mislukt is? Of maakt het jou niet zo heel veel uit. Wanneer jij het vervelend vindt, dan is het wel tijd om even contact op te nemen en een en ander recht te trekken.

Je kunt bijvoorbeeld uitleggen dat je overdreven nerveus was omdat je de ander echt heel erg leuk vindt, of omdat het je eerste date was naar aanleiding van een virtuele ontmoeting. Misschien heeft jouw afspraakje begrip hiervoor en het is waarschijnlijk dat hij of zij hier ook last van had.

Een tweede date is snel afgesproken en je kunt het dan altijd nog eens proberen. Een tweede kans geven. Zeker als het online echt heel erg goed klikte. Bespreek dan op voorhand wat jullie denken dat het probleem was de eerste keer en kijk wat jullie er aan kunnen doen om dat een tweede keer te voorkomen.

Je date helemaal links laten liggen

Wat vaak gebeurt, maar wat geen schoonheidsprijs verdient, is dat iemand zijn of haar online contact compleet negeert. Of diegene nu een berichtje stuurt of niet. Ze hebben niet het fatsoen om even te melden dat ze het toch niet zo zien zitten met diegene. Terwijl dat het makkelijkste en het snelste is.

Zeker is het niet leuk voor diegene om dat te horen, maar als de ander zich blijft afvragen wat de bedoeling is, dan is dat toch minder prettig dan weten dat je verder kunt kijken.

Gelukkig zijn de meeste afspraakjes juist succesvol omdat je elkaar al kent via de online chats en berichtjes.