Wanneer ben je een stel

Wanneer ben je nou een stel als je elkaar online leert kennen via een datingsite? Dit is tegenwoordig een hele lastige vraag. Vroeger was dat veel simpeler. Het werd gevraagd, maar zo werkt het tegenwoordig niet helemaal meer. Was dat soms maar zo, want het kan nogal eens tot verwarring zorgen.

Wat is de definitie van een stel zijn voor jullie?

Er is niks mis mee om vroeg in het contact het erover te hebben wat het voor de ander betekent om een stel te zijn. Op die manier is het duidelijk voor beide partijen. Er zijn mensen die online al van een relatie kunnen spreken. Ze hebben intensief contact met elkaar en gevoelsmatig zitten ze in een relatie. Ook al hebben ze elkaar nog nooit ontmoet of gesproken.

Andere mensen hebben al heel veel afspraakjes gehad en een band gevormd, maar vinden nog steeds niet dat ze in een relatie zitten. Vooral dit kan problemen opleveren. Als de een vindt dat er sprake is van een relatie, maar de ander heeft die fase nog niet bereikt dan lopen de verwachtingen naar elkaar toe scheef.

Wil jij wel een stel zijn?

In deze tijd kun je net zo goed op zoek zijn naar een lat-relatie als naar iemand waar je een heel nieuw leven mee wilt opbouwen. En het kan zelfs zomaar zo zijn dat jij een goede vriendschap, zonder verplichtingen, maar met wat extra's zoekt. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het bijna moeilijk is om te bepalen wanneer je dan een stel bent of niet. Jij denkt misschien een stel te zijn, terwijl de ander het meer als een vriendschap ziet.

Signalen dat je al een stel bent

Het kan er insluipen zonder dat je het in de gaten hebt en zonder dat erover gesproken wordt. De verwachting dat je nu toch een stel bent. Als je dit zo ziet en voelt, maak het dan meteen bespreekbaar. Er is niets zo pijnlijk als dat iemand verwachtingen heeft die niet beantwoord worden en andersom is het heel lastig als er iets van je verwacht wordt, maar jij weet niet eens wat dat is.

Je bent niet meer op zoek naar een nieuwe liefde. Dit is duidelijk een indicatie dat jij gevoelsmatig al in een relatie zit.

Je bespreekt en overlegt alledaagse zaken. Dit doe je normaal met je partner en dus is het logisch dat je dit met je nieuwe liefde ook doet. Het is ook een signaal dat je al verder in de relatie bent dan je besproken hebt en het is tijd om het bespreekbaar te maken.

Het verschilt per relatie wanneer het moment daar is dat je een stel bent. Ook bij senioren. Om onzekere gevoelens te voorkomen en geen verwachtingen te hebben die misschien niet waargemaakt worden, bespreek jij je gevoel en je gedachtes met je nieuwe liefde. Dan is het altijd duidelijk wanneer je een stel bent.