Jong van geest op 50-plus dating sites

Je had het nooit gedacht, maar het speelt nu toch. Je bent toe aan een nieuwe partner. En jij bent niet de enige. Steeds meer senioren vinden hun weg naar online dating sites. Je bent immers nooit te oud om je aan te melden voor ouderen dating!

De redenen om online op zoek te gaan naar een nieuwe partner

Iets dat alle leden gemeen hebben is dat ze op zoek zijn naar hun nieuwe liefde. Hun achtergrond verschilt misschien, maar de reden dat ze zich aangemeld hebben is hetzelfde. En aan het ledenaantal te zien zijn er een hoop mensen eenzaam.

Niet iedereen hoeft dat in dezelfde vorm te zoeken, dus het is goed om daar over na te denken. Wat wil jij? Ben je jarenlang getrouwd geweest en wil je eigenlijk een tijdje onafhankelijk blijven? Dan is het wel zo handig om dat meteen duidelijk te maken. Zo schep je geen verwachtingen die je niet zult beantwoorden en is de kans ook groter dat je contact krijgt met iemand die hetzelfde zoekt als jij.

Je kunt hierover iets in je profiel zetten, maar je kunt dit ook tot het gesprek bewaren. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ander is het in ieder geval fijn als je meteen duidelijk maakt wat je wel en niet wilt.

Ouderen dating steeds populairder

De groep senioren is de snelst stijgende doelgroep onder internet daters. Steeds meer 50-plussers vinden hun weg naar de digitale dating wereld en ontmoeten daar ook steeds vaker de liefde van hun leven. Van alle doelgroepen die samen gingen wonen tussen 2008 en 2013 was de groep senioren het grootst.

Ook het groot aantal ouderen dating websites en de bijbehorende ledenaantallen tonen aan dat jij zeker niet de enige bent die op deze manier op zoek gaat naar een nieuwe liefde.

"Achter de geraniums of genieten van het leven?"

"De vraag die ik mezelf stelde was heel simpel: 'Ga je achter de geraniums zitten of ga je genieten van het leven?'. Het antwoord was net zo simpel: 'Genieten van het leven'."

Yvonne was jarenlang gelukkig getrouwd. Dacht ze. Tot ze er achter kwam dat haar man al jarenlang een affaire had met een andere vrouw.

"En dat heb ik sindsdien ook met volle teugen gedaan. Via 50Liefde.nl heb ik een hele lieve man leren kennen. Als ik eerlijk ben meerdere, maar dit is de laatste nieuwe zeg maar. Alles in het leven is opeens leuker geworden. En dat begon vanaf het moment dat ik me aanmeldde. Het was meteen heel erg spannend!"

"Ik wist in eerste instantie niet goed wat ik moest doen. Hoe ik moest reageren. Ik voelde me er zelfs een beetje giebelig van. Maar al snel kreeg ik in de gaten hoe alles werkte en lukte het al snel om leuke nieuwe contacten te leggen."

"Van 50Liefde.nl vind ik het vooral fijn dat er ook een gedeelte is waar je tips en advies kunt vinden. Daarnaast hebben ze een makkelijk te bereiken klanten service voor als je vragen hebt. Meld je dus ook gewoon aan en dan kom je er snel genoeg achter hoe leuk en spannend het allemaal is!"