Hoe val je op met je 50+ datingprofiel?

Online op zoek gaan naar een nieuwe liefde is makkelijk en handig en je hebt ook nog eens toegang tot een hoop meer mensen, bij jou in de buurt of verder weg. Je reageert op profielen, maar mensen zullen ook op jouw profiel reageren. Als je het goed profiel maakt dat opvalt tenminste.

Het is fijn dat er zoveel leden zijn. Het vergroot namelijk alleen maar de kans dat jij de nieuwe liefde van je leven hier tegen komt, en in de tussentijd leg je leuke nieuwe contacten. Het maakt het echter ook meteen lastig om op te vallen. Zeker tussen alle andere leden, die net als jij op zoek zijn naar iemand en misschien wel interesse hebben in dezelfde persoon als jij.

Wat zeker in je profiel moet staan

Het is af te raden je volledige echte naam te gebruiken, maar een voornaam kan meestal niet veel kwaad. Waar je vandaan komt, is ook wel zo handig. Woon je echter in een klein plaatsje en ben je bang herkend te worden, dan kun je ook een iets grotere plaats in de buurt uitzoeken en gebruiken.

Je kunt verder ook kwijt wat je belangrijk vindt aan jezelf, maar ook wat jij in een mogelijke nieuwe liefde denkt te zoeken. Probeer duidelijk te zijn. Over wat je wilt en wat je te bieden hebt, maar bewaar persoonlijke gegevens en al te specifieke details tot in een persoonlijk gesprek.

Om te zorgen dat deze algemene informatie toch opvalt voor een mogelijke nieuwe liefde, kun je het op een bepaalde manier schrijven. Als je erg grappig bent, met humor. Ben je serieuzer, heel kort van stof of hoe dan ook, dan kun je dat in je schrijven laten merken. Doe gewoon net alsof je het in persoon aan een goede vriend vertelt allemaal (of doe dat echt) en schrijf het dan ook zo neer.

Welke foto's vallen op

Bij foto's gaat het er misschien nog wel meer om wat je niet moet plaatsen. Geen foto's waar je met anderen of kinderen op staat. De meeste mensen vinden dat niet passend of onduidelijk. Een grappige foto is leuk, maar zorg er voor dat je dan niet als een clown over komt. Je wilt wel serieus genomen worden natuurlijk.

Al te sexy fotomateriaal wordt door mannen meer gewaardeerd dan door vrouwen, maar geen van beiden zal je serieus nemen. Dat wil niet zeggen dat je er niet sexy op mag staan. Natuurlijk valt dat op. Mocht je ze van jezelf hebben, dan vallen artistieke foto's altijd op. Ook foto's van je gezicht met een brede glimlach doen het goed. Een zonnebril overigens niet. Dat is een veel voorkomende afknapper.

Wat je ook met je profiel doet, zorg er voor dat het over komt zoals jij bent. Dat er uit blijkt wie jij bent. Dat jouw persoonlijkheid er uit spreekt. Bekijk eerst andere profielen om te zien wat allemaal mogelijk is en wat jou aanspreekt. Met een opvallend profiel zul je nog meer kans maken om de liefde van je leven te vinden.