Het eerste contact op een dating site

Online dating is immens populair en zeker niet alleen onder jongeren. Vooral de 50-plusser ziet deze manier van daten als een uitkomst. Bij navraag onder onze leden bleek dat ouderen het vooral lastig vinden om het eerste contact te leggen. Daarom hier wat tips.

Online vanuit je luie stoel

Het grote voordeel van online dating is dat je het vanuit je eigen veilige omgeving doet. Vanuit je luie stoel kun je op je gemak de profielen van andere leden bekijken. Daarnaast kun je tijd steken in je profiel. Goede foto's op je gemak uitzoeken en nadenken over de tekst die je erop zet.

Je kunt je profiel opstellen en vervolgens de tijd nemen om te kijken of je iets moet aanpassen voor je het ook op je profiel zet. Dat geldt ook voor de berichtjes die je verstuurt.

Het eerste online contact

Meestal komt het eerste contact tot stand door het sturen van een knipoog of flirt. Daarmee peil je de interesse van de ander. Wanneer je een knipoog of een flirt terug krijgt, maar geen berichtje, is het tijd dat jij een berichtje stuurt.

Het eerste berichtje is vaak het moeilijkste. Wat ga je nou sturen? Je bent waarschijnlijk gewend het protocol van een ouderwetse brief te volgen, maar online werkt dat toch net even iets anders. Waar men vroeger graag een lange brief ontving, willen de meeste mensen niet teveel tijd verspillen aan het lezen van lange teksten online. Maar wat stuur je dan?

Het eerste berichtje dat je stuurt

Je kunt natuurlijk met een geweldig leuke openingszin komen, maar als je daar niet goed in bent dan kun je beter proberen een goed gesprek op te zetten. Maak het evengoed niet te lang. Stel jezelf kort voor, en laat de informatie die al in je profiel staat achterwege.

Toon ook interesse door het profiel van de ander te lezen en daarop te reageren. Een compliment is leuk en een vraag houdt het gesprek gaande. Staat er geen informatie in het profiel dan is het een goed idee om bijvoorbeeld te vragen naar wat iemand zoekt.

Jouw nieuwe liefde online vinden

Door je gratis aan te melden op 50Liefde.nl kun je een hoop leuke nieuwe contacten opdoen en ondertussen wennen aan het voeren van online gesprekken. Je zult snel merken dat het steeds gemakkelijker wordt. Zoals met alles is het een kwestie van gewenning. Ben jij ook er aan toe om jouw nieuwe liefde te vinden? Of zoek je simpelweg een leuke vriendschap? Op 50Liefde.nl kan het allemaal.

Naast een goed bereikbare hulpdienst is er ook een blog gedeelte dat je verder helpt met tips, advies en informatie. Meld je vandaag nog aan en ervaar het plezier en gemak van online dating voor ouderen!