Een goede indruk op de eerste date

Wanneer je als vijftig plusser opeens weer vrijgezel bent, kan het even wennen zijn om opnieuw te beginnen met daten. En ook als je al langer vrijgezel bent, kan online dating een uitkomst bieden. Zeker nu 50Liefde er is. Een 50-plus dating website waar jij andere senioren kunt ontmoeten. Wanneer je dan iemand leert kennen volgt natuurlijk ook een eerste ontmoeting.

En dan wordt het opeens heel erg spannend, want niet alleen ben je het daten ongewoon, maar door de online kennismaking is het een andere beleving. Je spreekt immers niet af om elkaar te leren kennen, want dat heb je al gedaan door middel van berichtjes. Daarom wil je juist een afspraakje. Om elkaar in het echt te zien. Hoe maak je dan een goede eerste indruk, als het eigenlijk de tweede indruk is?

De eerste date in het normale leven

Natuurlijk gaat het niet iedere keer zo, maar over het algemeen gezien leer je iemand kennen bij het op stap gaan, een vereniging, een verjaardag, noem maar op. Je hebt een kort gesprekje en wisselt telefoonnummers uit. Vervolgens belt de een de ander, wie belt wie? Na hoeveel dagen? Hoe komt het over? Allemaal vragen waar je gewend bent mee om te gaan. Je hebt aan de telefoon een kort beleefdheidsgesprekje, maar eigenlijk ben je te nerveus om een normaal gesprek te voeren. Op de eerste date leer je elkaar dan kennen.

De eerste date bij online dating

Dat is wel even anders bij online dating. De eerste indruk die je krijgt, komt van het profiel van de ander. Hoe iemand er uit ziet, in verschillende situaties, afhankelijk van de foto’s. Je leest meteen waar iemand vandaan komt, wat iemand zoekt. Dat is mooi, want als iemand te ver weg woont, iets anders zoekt dan jij, of op een andere manier niet bij je past, dan weet je dat meteen en hoef je er verder geen aandacht aan te besteden. Aan de andere kant is het ook zo dat als iemand wel met jouw profiel klikt er meteen een grote kans op een succesvolle date is.

Op de eerste date weet je dus al van alles van elkaar. Je weet dat er een klik is en dat je een leuk afspraakje gaat hebben. Het gesprek verloopt gemakkelijk online, dus de kans is groot dat dat in het echt ook zo is. Het voelt een beetje alsof je afspreekt met een oude vriend, met de gezonde spanning van het in het echt ontmoeten van iemand die je toch al kent en je zelfs heeft bezig gehouden de afgelopen periode. Daarom heb je nu je eerste date!

Een goede indruk maken op je eerste date

Aangezien je elkaar al kent is het wel zo leuk als je laat merken dat je ook gelezen hebt wat de ander je vertelt heeft. Wanneer iemand bijvoorbeeld voor zijn of haar hobby olifantjes spaart, is het leuk als je daar aan denkt door middel van een kleinigheidje. Overdrijf een cadeautje niet op de eerste date. Het gaat om het gebaar en de gedachte er achter.

Omdat je al meer van de ander hebt leren kennen op de chat, kun je daar op de eerste date dieper op ingaan. Zeker als je een gemeenschappelijke interesse hebt, maar als dit niet zo is, dan is het de uitgelezen gelegenheid om de ander daar meer over te laten vertellen. Bereid voor jezelf dus vragen voor zodat je de ander daarmee stimuleert om meer van zichzelf te laten zien.

Kleed je naar de gelegenheid, maar zorg ook dat jij je op je gemak voelt. Kleding is iets dat vaak voor onnodige onrust zorgt. Zit het wel goed wat ik aan heb? Is het niet te bloot, preuts, overdreven, casual. Kijk naar wat je gaat doen en trek dan iets aan dat daar bij past en waar jij je lekker in voelt. Hoe meer jij op je gemak bent, hoe meer jij jezelf kunt zijn en dat straal je ook uit waardoor de ander zich ook weer meer op het gemak voelt. Een leuke eerste date is dan onvermijdelijk!