Voor- en nadelen van online dating

Steeds meer 50 plussers en senioren besluiten het internet een kans te geven om een leuke man of vrouw te ontmoeten. Datingsites zijn geschikt om nieuwe contacten of vriendschappen op te doen, en misschien wel om een partner voor de rest van uw leven te vinden.

Toch worden hieronder de voor- en nadelen van online dating voor 50 plussers besproken:

De nadelen

Er zijn meer redenen om tegen gratis online daten voor 50 plussers te zijn, maar naast de onbekendheid, normale weerstand en onterechte vooroordelen dat 50 plussers en senioren die op een online 50 plus dating site willen daten alleen maar snel willen een date willen scoren of zich anders voor doen dan ze zijn, is er één reden echt bezwaarlijk. Uw generatie is het niet gewend om op een dergelijke manier een partner te ontmoeten. De volgorde van de romantische ontmoeting is namelijk onnatuurlijk.

Nadeel 1:

  • Het gratis online daten voor 50 plussers is niet zoals een date er in de natuur aan toe behoort te gaan. U leert niet iemand in het ‘wild’ kennen, zoals in een café of sportclub. U zult niet eerst enige lichamelijke aantrekkingskracht voelen, of iemand onschuldig leren kennen voordat u besluit met hem of haar op date te gaan. Met gratis online daten voor 50 plussers bepaalt u zelf hoeveel informatie u van uzelf blootgeeft. Het gaat er met andere woorden dus veel blinder aan toe. Of er sprake is van aantrekkingskracht is tot en met de eerste ontmoeting onbekend.

Nadeel 2:

  • De moeilijkheid van het gratis online daten voor 50 plussers is dat u uit een enorme hoeveelheid van niet-biologische informatie moet onderscheiden wie daadwerklijk zijn profiel naar waarheid en betrouwbaar heeft ingevuld. Dat is een hele kunst. De 50+ dating wereld is een fantasieprikkelende virtuele wereld waar sommigen zich graag mooier en beter voordoen dat ze echt zijn. U heeft een speciale bril nodig hierdoorheen te kijken en uit te vinden welk profiel naar waarheid en betrouwbaarheid is ingevuld. Gelukkig biedt het stappenplan u de mogelijkheid en kennis om tussen de regels door te leren kijken.

Nadeel 3:

  • Wat een extra aandachtspunt is dat profielfoto’s op een 50 plus dating site vaak niet betrouwbaar zijn. U kunt zich voorstellen dat een profielfoto in een café een andere kijk op de werkelijkheid geeft als een profielfoto die genomen is in een supermarkt. Zelf indien u denkt dat de profielfoto een juist beeld weergeeft van uw online gesprekspartner, dan nog mist u belangrijke non-verbale informatie. U kunt iemand glimlach, stem en manier van bewegen niet waarnemen vanaf een foto.

Nadeel 4:

  • Bent u er zich van bewust dat de meeste profielbeschrijvingen niet veel zeggen en onbetrouwbaar zijn. Bijna iedereen die zich inschrijft voor het online daten is: ‘spontaan, avontuurlijk, houdt van gezelligheid, muziek en een wijntje, is verder niet echt op zoek, maar zou het wel leuk vinden als….’
  • De meest eerlijke en heldere profielbeschrijvingen zijn nog altijd minder betrouwbaar dan wanneer u een potentieel lief tegenkomt op een feestje van een kennis. U kunt niet aan anderen navragen wat voor persoon uw online gesprekspartner is. Laat u zich niet afschrikken, er zijn namelijk ook veel voordelen verbonden aan online daten!

Vaak staat op een dating site voor 50 plussers en senioren dat het online daten gratis is. Bent u zich ervan bewust dat u dan minimale toegang heeft tot andere profielen en mogelijkheden om in contact te treden met andere 50 plussers. Indien u een abonnement aangaat kunt u gebruik maken van alle faciliteiten die een 50 plus dating stite te bieden heeft. Met andere woorden gratis daten is dus vaak niet geheel gratis daten.

De voordelen

Er zijn uiteraard veel voordelen verbonden aan online daten voor 50 plussers en senioren. Indien u de leeftijd van 50 plus heeft bereikt dan behoort u in de bloei van uw leven te zitten, wat is het mooier dit geluk met een ander te kunnen delen. Wees eerlijk, u zult niet snel in uw natuurlijke habitat een gelijkgestemde single tegenkomen. Op een goedgevulde datingsite heeft u dat helemaal zelf in de hand. U hoeft helemaal niet overdreven voorzichtig te zijn, iedereen die zich heeft ingeschreven op de online datingsite is een in meerdere of mindere mate op de versiertoer.

Voordeel 1:

  • De redenen van de deelnemers aan de online datingsite zijn niet altijd hetzelfde en niet iedereen speelt volgens dezelfde regels, maar het is wel duidelijk welk spel er wordt gespeeld. Voor 50 plussers en senioren die graag direct tot de kern komen is 50+ online daten erg prettig. U kunt met de woorden: ‘Interesse? Mail me!’ al een heel eind komen!

Voordeel 2:

  • Indien u een beetje ervaring heeft met het 50+ online daten leert u als snel hoe je de kalveren van de koren kunt scheiden. U zult merken dat u mensen zonder foto of profielbeschrijving links zult laten merken. 50 plussers die te snel ‘lichamelijk’ of drammerig worden, of tegenstrijdige informatie geven, vallen voor u direct door de mand en weet u direct of hij of zei betrouwbaar is.. En van degenen waarvan u vind dat ze in de mand zitten, is het een kwestie van één of een paar dates om te besluiten dat er voor u een klik ontstaat. Het is misschien op het begin tijdrovend en teleurstellend als uw date uiteindelijk niet zo mooi blijkt te zijn dat u had verwacht, maar er gebeurt tenminste weer eens wat in uw liefdensleven en u leert er veel van voor een eventuele volgende wél betrouwbare date met een 50+ er.

Voordeel 3:

  • Het belangrijkste voordeel van gratis online daten voor 50 plussers en senioren is dat u uzelf leert kennen. U leert hoe u uzelf ziet, wat u graag van en partner verlangt en u hoe uiteindelijk iemand kunt strikken om met u op date te gaan. Het maakt uw wensen, verlangens en voorwaarden mogelijk, die voorheen mogelijk voor u onbewust waren en waarvan u niet had gedacht dat u ze nog ooit waar zou kunnen maken. Ook het flirten en het spelen met een nieuw online contact, is iets wat veel van uw leeftijdscategorie hebben afgeleerd door een jarenlange relatie. Verander uw profielfoto, mailtjes of profieltekst en merkt direct het verschil in reacties. U kunt om nog meer inspiratie op te doen altijd gebruik maken van datingtips.

Ga de uitdaging aan en schrijf u nu in bij een betrouwbare gratis 50 plus dating site om in contact te treden en te gaat daten met andere 50 plussers!