Online datingtips voor ouderen

Online dating is vooral onder 50-plussers erg populair. Vanuit je luie stoel op zoek naar een nieuwe liefde of een spannende date, het gemak dient de mens. Maar vaak is het online daten onwennig voor ouderen. Niet alleen is het vaak lang geleden dat ze gedatet hebben, maar velen hebben dat ook nog nooit online gedaan.

Online datingtip voor ouderen 1:

Leg contact met meerdere mensen tegelijk. Een groot voordeel van online daten is dat je op de tijd dat je normaal een afspraakje met een persoon hebt, je nu met meerdere mensen tegelijk kunt chatten. Dat bespaart niet alleen een hoop tijd, maar je kunt ook beter selecteren. Omdat je online iemand leert kennen voor dat je een afspraakje maakt, is de kans op een geslaagde date ook veel groter.

Online datingtip voor ouderen 2:

De eerste indruk die je online afgeeft is je profiel. Door een goed profiel neer te zetten, zullen andere leden, met wie jij op een lijn, zit sneller reageren. Gebruik altijd positieve foto's. Vul zoveel mogelijk informatie in en houd de profieltekst kort en krachtig. In deze tekst kun je bijvoorbeeld kwijt wat je zoekt en wat je te bieden hebt. Je kunt hier ook meer van jezelf vertellen, maar je weet sneller of je een klik met iemand hebt als je dat tijdens het chatten vertelt.

Online datingtip voor ouderen 3:

Een nadeel van online dating is dat je geen lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen of gebaren ziet. Houdt hier rekening mee. Tekst komt platter over dan gesproken taal. Zorg er dus voor dat bijvoorbeeld je grapjes niet verkeerd over komen. Zorg dat altijd duidelijk is wat je bedoelt.

Online datingtip voor ouderen 4:

Houd het contact positief. Iedereen zit online voor een plezierige ervaring. Wanneer je iemand online leert kennen, heb je meestal redelijk veel contact met elkaar. Het is dan verleidelijk om ook je problemen met iemand te delen en alhoewel dit belangrijk is in iedere relatie, het goede en het slechte delen, wil je dit misschien bewaren voor als je elkaar in het echt hebt gezien. Dat wil niet zeggen dat je nooit mag klagen, maar iemand overladen met bijvoorbeeld je echtscheidingsproblemen zal zelden sneller tot een date leiden.

Online datingtip voor ouderen 5:

Wanneer je iemand echt leuk vindt, laat dit dan ook merken door het grootste goed te bieden dat je hebt en dat is tijd en aandacht. Stuur s'morgens een berichtje om iemand een fijne dag te wensen of wens iemand voor het slapen gaan een fijne nachtrust. Je hoeft niet per se te wachten op antwoord voor je weer iets stuurt. Juist omdat het online contact zonder lichamelijke aantrekkingskracht of chemie is, kan iemand sneller onzeker worden over hoe de ander over hem of haar denkt. Ben dus nooit bang om je gevoelens duidelijk te uiten.