Online dating tips voor 50 plussers

Zowel voor gevorderde als beginnende online 50 plus daters volgen hieronder een aantal tips die een succesvolle zoektocht kunnen bewerkstelligen.

Uw profiel

Hoe helderder, directer en overzichtelijker uw profiel en foto op uw gratis online 50 plus account is, hoe meer u uiteindelijk de juiste persoon aantrekt. Probeer u uw gratis online 50 plus profiel zo goed mogelijk naar waarheid in te vullen. Als u een beetje door de regels heen kunt lezen ziet u al snel waar uw gesprekspartner in geïnteresseerd is en van u verwacht.

Een afspraakje

Tip 1:

  • Indien u denk dat u klaar bent voor een afspraak, stuurt u dan geen standaard bericht, maar houdt het persoonlijk. Leg kort uit waarom u zich geroepen voelt af te spreken en pols of de ander u ook wilt leren kennen. Gepaste originaliteit en eerlijkheid wordt meestal bij uw gesprekspartner gewaardeerd. Speel in op informatie die u al weet van zijn of haar profiel en probeer daar op in te gaan. Je hebt een mooie lach, of we houden allebei van tennis kunnen al een leuk eerste bericht maken. Zorgt u er wel voor dat het niet direct een opstel wordt en u vervolgens te horen krijgt dat de ander toch geen interesse voor u heeft.

Tip 2:

  • Indien u het gevoel heeft dat de ander koosjer is en er sprake is van wederzijds respect en interesse in elkaar, blijft u dan niet te lang doormailen of chatten, maar maakt u een veilige eerste afspraak. Het probleem van lange mail contacten is dat u beide onrealistisiche verwachtingen kunt creëren die niet uitkomen. U zult dit probleem in de beginfase waarschijnlijk wel ondervinden, maar u leert snel. De meeste ervaren online 50 plus daters kennen het probleem ook en zijn daarom terecht wat doortastender en sneller in het maken van een afspraak. Het bespaart de onnodige teleurstelling aan beide kanten.

Wacht u alstublieft op het juiste moment? Wanneer u met betrouwbaar daten ‘in het echt’ wilt beginnen is het belangrijk dat u en uw gesprekspartner er beiden aan toe zijn. Laat u niet dwingen, maar dwing de ander ook zeker niet. Het moet tenslotte van beide kanten komen!

Tip 3:

  • Vorm een beeld van uw online 50+ gesprekspartner dat u kunt controleren. Voordat u een eerste afspraak maakt is het belangrijk dat u de persoon waarmee u afspreekt kunt vertrouwen. Zorg dat u een duidelijk en realistisch beeld van iemand vormt. Dit gebeurt natuurlijk al via het mailcontact, maar aanvullend op het mailcontact is het slim om te zorgen dat u een duidelijke foto heeft en eventueel ook telefonisch contact met hem of haar heeft gehad. Indien uw date probeert uw vragen te ontwijken wat betreft foto’s en telefoongesprekken met u, moet u op uw hoede zijn. Indien blijkt dat de persoon die komt opdagen voor de date er anders uitziet dan de persoon op de foto kunt u een vervolg date beter niet doorzetten. Vertrouw eerst op uw gezond verstand en concludeer of uw online 50 plus date betrouwbaar is, voordat u direct ingaat op een afspraak.

Tip 4:

Zorgt u ervoor dat u een uitweg heeft. Indien het met de hiervoor genoemde aandachtspunten goed zit en u besluit een date in te plannen, dan zijn er nog een aantal punten waar u op moet letten:

  • Spreek altijd af op een openbare plek waar veel mensen zijn.
  • Maak voor u op date gaat een duidelijk plan en houd u daaraan.
  • Zorg dat er altijd een vriend of vriendin is die weet waar u bent ens preek eventueel met hem of haar af dat u belt als u weer thuis bent.
  • Zorg voor uw eigen vervoer en neem, indien mogelijk, uw mobiele telefoon met u mee.

Houdt in gedachten dat de date voor u leuk moet zijn en u dus het recht heeft om weg te gaan indien u de situatie niet vertrouwd. Een nuttige tip voor dergelijke situaties kan zijn dat u, indien u niet recht voor zijn raap durft te zeggen dat u liever weggaat, u een vriend of vriendin laat bellen met een zogenaamd ‘noodgeval’, zodat u een excuus heeft om weg te gaan.

Gevaren

Gaat u nooit in op een SMS-verzoek met een 4-cijferig nummer. Gaat u ook nooit in op een direct verzoek om geld over te maken. Probeer, indien mogelijk, om eerst de persoonlijke gegevens van uw gesprekspartner te controleren via uw gratis online 50 plus account.

Geeft u nogmaals nooit zomaar uw persoonsgegevens. Wanneer u uw e-mailadres aan mensen geeft, kan het zijn dat deze personen achter uw naam en woonplaats komen. Dit kan erg gevaarlijk zijn. U wordt aangeraden in eerste instante gebruik te maken van het veilige en betrouwbare chatsysteem van de online datingsite, waarbij uw persoonlijke, privacy gevoelige, gegevens niet te achterhalen zijn.

Indien u besluit wel uw persoonlijke e-mailadres vrij te geven, maak dan een apart account aan voor al uw mail van de deelnemers waar u met dit e-mailadres mee in contact gaat treden. Indien iemand alsnog misbruik maakt van u e-mailadres kunt u het adres simpel blokkeren. Een tip hierbij is dat u niet uw achternaam gebruik in dit speciale e-mailadres.

Indien u van mening bent dat een lid misbruik maakt van zijn of haar lidmaatschap, neem dan contact met ons op.