Een succesvol profiel maken

In het echte leven krijg je een hele andere eerste indruk van iemand dan dat online het geval is. Op een datingsite zoals 50Liefde.nl kun je heel makkelijk een goed profiel aan maken, maar daarmee heb je nog geen succesvol profiel. Hoe maak je dan een profiel waarmee je een goede eerste indruk achterlaat zodat jij ook snel de nieuwe liefde van je leven vindt?

De naam die je gebruikt op je dating profiel

Maar weinig mensen gebruiken hun echte naam op hun datingprofiel. Dit is mede om herkenning te voorkomen, maar bijvoorbeeld ook om geen gegevens prijs te geven. Daarnaast kun je vast iets originelers bedenken waarmee je ook nog iets meer van jezelf laat zien. Een motorrijder heeft bijvoorbeeld de profielnaam Biker1941. Hieraan kun jij meer aflezen dan aan Jan. De kans dat iemand op Biker1941 reageert die ook van motorrijden houdt is groter dan dat diezelfde motorrijder op de profielnaam Jan zal klikken.

De foto op je dating profiel

De meeste mensen klikken op een profiel omdat de profiel foto ze aanspreekt. Dit is dus een belangrijk onderdeel van je profiel. Niet iedereen wilt herkenbaar op een datingsite staan, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Wanneer jij daar geen moeite mee hebt, zoek dan een foto uit als profiel foto waar jij vanaf je middel op staat, het liefst met een brede glimlach. Wil je niet herkenbaar online staan, gebruik dan een bewerkte foto, een deel van een foto, of een afbeelding waar jij jezelf mee associeert. Om het voorbeeld van de motorrijder aan te houden, bijvoorbeeld een foto van je favoriete motormerk.

De tekst op je dating profiel

Vul zoveel mogelijk standaard informatie in op je profiel. Andere leden kijken hier als eerste naar. Vaak gebruiken mensen die in kleinere plaatsen wonen een grotere stad in de buurt. Wederom om herkenning te voorkomen, maar ook zodat het voor anderen duidelijker is waar je ongeveer woont. Hoe meer standaard informatie jij invult, hoe sneller iemand zal reageren die daar bij aansluit.

Houdt de profieltekst verder bondig. Online leest bijna niemand ellelange verhalen. Geef hierin kort aan wie jij bent, wat je zoekt en wat je te bieden hebt. Probeer het wel positief te houden en geen eisenlijst op te stellen. Zoek jij bijvoorbeeld een latrelatie, dan is het fijn als jouw mogelijke online contact hier van op de hoogte is om onbeantwoordbare verwachtingen te voorkomen.

Andere fotos op je dating profiel

De eerste indruk die je online afgeeft is veel ruimer dan in het dagelijkse leven. Niet alleen kun je meer informatie afgeven, maar je kunt ook meerdere kanten van jezelf laten zien dankzij de andere fotos op je profiel. Probeer dus ook fotos in verschillende situaties te plaatsen zodat jouw nieuwe liefde een volledig beeld krijg van wie jij bent.

Ook als jij al een profiel hebt, kun je deze makkelijk aan passen met bovenstaande tips. Heb je nog geen profiel op 50Liefde.nl, meld je dan snel aan en probeer uit hoe snel jij een date vindt met deze dating profiel tips!